En första titt i life science destinationen Forskaren

 

Där det för ett år sedan bara var betong, tornar nu Forskarens dynamiska stomme upp sig över gränsen mellan Stockholm stad och Solna. Under veckan gjorde The Park tillsammans med flera av Forskarens hyresgäster ett besök på bygget, för att se det i dess fulla prakt från topp till tå. 

Vecturas Affärsutvecklingschef Micael Averborg ledde en grupp med hyresgästernas representanter, som The Parks VD Helena Rex, runt Forskaren. Foto: The Park / Lisa Söderström
Hyresgästerna visades byggnaden från taket enda ner till Cykelförrådet i källaren, vars dynamiska fackverk hela byggnaden vilar på. Foto: The Park / Lisa Söderström.

Med allt från Urban Delis smart-mat restauranger och Tekniskas nytänkande utställningar till Elektas huvudkontor och Karolinska Institutets campus, präglas Forskaren av en vilja att väcka intresse för liv och hälsa. Genom samarbete och kunskapsutbyten ska innovation och utveckling inom life science drivas fram här. Där blir The Park en viktig facilitör i skapandet av en mötesplats och gemenskap till för alla.

 

Från Forskarens tak ser man långt bortom grannen, Nya Karolinska, och den nya tunnelbanestationen på andra sidan vägen. Foto: The Park / Lisa Söderström

 

Från taket på Forskaren, där det kommer finnas både terrass och odlingar, ser man långt ut över takåsarna både i Hagastaden och Solna. Under fötterna har man våning efter våning där life science aktörer, stora som små, snart kommer kunna flytta in och bidra till ‘Livets Hus’. 

Än matchar inte insidan den Accoya beklädda träfasaden, men när The Park flyttar in under Q4 2023 kommer trä att dominera även på insidan. Stora fönster och det nyss färdiginstallerade glastaket låter solljuset strömma in, ända ner på gatuplan, och sätta liv i huset. En passande plats för forskning och näringslivet att möta allmänheten.

Vill du veta mer om The Parks Expansion och Forskaren?