fbpx

The Park söker ny VD – grundaren lämnar över

The Park startades av Mikael Ahlström för snart 20 år sedan, långt innan coworking var ett begrepp.

Över 1 000 medlemmar från nära 300 bolag har nu The Park som sitt hem. Drygt 20 000 personer besöker The Park varje månad för konferenser, utbildningar, föreläsningar i studion eller för möten hos något av medlemsföretagen. Nu är det dags att växla upp med en ny VD. Grundaren Mikael Ahlström är entusiastisk:


– I vår första The Park-lokal vid Odenplan blev det snabbt uppenbart att synergierna mellan de företagen som delade plats skapade mycket värde för alla, även för mina egna bolag. Vi delade resurser, introducerade varandra till kunder, hade lättare att rekrytera och mer kul på jobbet, helt enkelt!

Det var bränslet som fick The Park att år för år växa organiskt. Först för några år sedan, när coworking-branschen börjat bli het, togs beslutet att göra The Park till ett tillväxtbolag. Verksamheten dubblades över natt i samband med öppnandet av The Park Södra, som året senare fördubblades igen med ytterligare två våningar.

Mångfalden är uppenbar på The Park med olika kompetenser och företag i olika branscher, storlekar och faser. Här
hittar man många frilansare som coacher och kreatörer. Byråer blandas med start-ups, men också en hel del större
organisationer.


– I samband med pandemin fick jag förmånen att själv kliva in som operativ VD på The Park. Det har varit en utmanande tid, men samtidigt spännande att först anpassa verksamheten till en pågående kris och därefter utveckla den med bättre rutiner och starkare koncept. Vi lanserade live-studios, nya system och en vässad organisation för att skapa värde för medlemmarna varje dag, säger Mikael Ahlström. Han tillägger:

– Även om pandemin var ett hårt slag för många av våra medlemmar, för oss själva och speciellt för vår konferensverksamhet så har framtidens flexibla och dynamiska arbetsmiljöer aldrig varit mer i fokus.

Coworking som koncept växer kraftigt med en inbyggd flexibilitet och service som framför allt mindre företag nu söker sig till. The Parks position med ett dynamiskt community är fortfarande styrkan bland de många aktörer som kliver in i branschen.

I höst tar The Park in mer kapital från befintliga och nya ägare och påbörjar nästa spännande uppväxlingsfas, både
konceptuellt och med nya anläggningar. Det skapar en perfekt situation för en ny VD att kliva in och ta verksamheten till nästa steg mot att bli ett ledande community för framtidens entreprenörer och talanger.


Mikael Ahlström fortsätter i rollen som ordförande men kommer också att utveckla moderbolaget Sprout Park och dess portföljbolag såsom Hyper Island, Bambuser och den obemannade livsmedelskedjan Lifvs.


– Jag vill lägga mer tid på alla de synergierna som sker runt The Park, både med alla fantastiska medlemmar och även med de bolag som jag som representerar. Samtidigt vill jag givetvis också fortsatt vara engagerad i utvecklingen av ett starkt, växande The Park tillsammans med den framtida VD:n.

Anne-Marie Andric, en av Sveriges främsta HR-chefer och ny styrelseledamot, håller i
rekryteringsprocessen.

Ansökan till tjänsten är stängd.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !