fbpx

HR Nätverket Sverige: En Kväll av Kunskapsutbyte och Nätverkande

Susanne Adawi och Astrid Deutschmann. Foto: Ronja Sundström / The Park

Den 19 juni bjöd HR Nätverket Sverige in till en spännande kväll av kunskapsutbyte och nätverkande. Tillsammans med Adawi People and Growth och Diversity4Growth satte de ihop en givande eftermiddag med 2 inspirerande föreläsningar och en trevlig mingelstund där deltagarna fick möjlighet att träffa andra från nätverket. Målet var att få chansen att knyta värdefulla kontakter och skapa samarbeten som kan bidra till organisationers tillväxt och framgång.

Susanne Adawi är grundare och VD för Adawi People and Growth, en HR- och kommunikationsbyrå specialiserad inom Employer Branding (arbetsgivarvarumärken) och rekrytering. De arbetar med att hjälpa företag att attrahera rätt talanger och skapa en trivsam arbetsmiljö. Hon har även skapat ett HR-nätverk för HR-personer i Sverige där de har aktiv grupp på Facebook med över 4400 medlemmar. Astrid Deutschmann driver Diversity4Growth som är en konsultverksamhet inom jämställdhet, mångfald och inkludering. Hon erbjuder öppna och interna föreläsningar, workshops och konsultuppdrag för en hållbar förändring.

Genom att skapa en fysisk mötesplats där medlemmarna kan träffas, mingla och lära sig av varandra bjöd Susanne, tillsammans med Astrid, in till ett evenemang som ägde rum på The Park.

Att mötas fysiskt ger en annan dynamik jämfört med att bara ha kontakt i en Facebook-grupp.

Kvällen bestod av 2 föreläsningar där Astrid var först ut. Genom hennes expertis inom mångfald och inkludering höll hon en föreläsning om konsten att kunna rekrytera utan fördomar samt fördelarna med mångfald på en arbetsplats. Att inkludering även är viktigt efter att en person har börjat arbeta på företaget, för att undvika att de som kanske är lite annorlunda inte lämnar efter några månader.

Susanne höll en föreläsning om “off-boarding” och när människor gör “exit”. Föreläsningen handlade om hur man hanterar situationen när någon lämnar företaget, och vilka framgångsfaktorer och saker man bör tänka på. Att även de som slutar på företaget är viktiga och behöver tas om hand.

 
Foto: Ronja Sundström / The Park
Foto: Ronja Sundström / The Park

Syftet med evenemanget är att deltagarna efter att ha lyssnat på föreläsningen ska få nya insikter och sedan tillämpa dessa på sina egna arbetsplatser när det gäller mångfald, inkludering och personalvård.

Susannes och Astrids förhoppning är att hålla fler föreläsningar regelbundet runt om i Stockholm, men eftersom nätverket har medlemmar från hela Sverige är målet även att besöka fler regioner.

Duon är en gyllene kombo för människor som arbetar inom HR. Genom att skapa en mötesplats där kunskap, tankar och idéer kan utbytas samtidigt som de ger utrymme för nätverkande bidrar det till en miljö av nytänkande och utveckling som kommer att gynna arbetsgivare, arbetstagare och Sverige i längden. 

 

Vi på The Park riktar ett tack till Susanne och Astrid och önskar dem ett stort lycka till!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !