fbpx

Jobtech Event Metaverse

EVENT

Många nya insikter när Olle Lundin, VD för Swedish JobTech introducerade den fjärde After Worken tillsammans med The Park Södra med temat Metaverse.  Emelie Fågelstedt, Svenska Nomader som modererade eftermiddagen och Helena Rex, VD för The Park hälsade välkomen även till vår hub för Metaverse och Motion Graphics här på The Park Sjöstaden.

Metaverse är där Internet var 1995. Vi ser de första skakiga upplevelserna kring möten i Metaverse men där de gamla tjänsterna Zoom och Teams nog löser uppgiften bättre. Ge det 3 till 7 år så kommer vi se en liknande revolution kring hur vi kommer mötas, uppleva, utbilda oss och arbeta på helt nya sätt.

Katarina Noén från Ericsson bjöd på en fashinerande tur genom Ericssons egna Metaverse från utbildningssalar till stora immersiva utställningar kring arbetet med klimatomställningen mm. Hela metaverset är dessutom en digital tvilling av deras fysiska miljö så vi är varmt välkomna att besöka båda världarna.

Metaverse kan vara komplext att förstå ur ett affärsperspektiv och det finns sällan färdiga strategier på plats. Så börja med små projekt, reflektera, lär och ändra under resans gång och se hur projekten utvecklas.

En helt ny värld öppnas upp på jobmarknaden med ett växande Metaverse den första är arbetet med att bygga hela infrastrukturen ohc plattformarna med systemarkitekter, utvecklare och designers. Därefter kommer innehållsskaparna, med artisterna, storyteller och content creators. En ny värld ska skapas och det krävs alla kompetenser att komma samman. Precis så det var när internet först byggdes.

38 studenter från världens alla hörn har precis börjat på Hyper Islands första program för Extended Reality – XR Creative Developer på Hyper Islands campus i Sjöstaden. 3D-modeling, programmerare, storytelling, formgivare, immersive UX-designer, projektledare är bara några av de rollerna som studenerna utbildas för.

Programmet ligger inom Yrkeshögskolan så det betyder vi har lyckats fånga upp ett tydligt behov av de här nya kompetenserna från branschen. Bland andra Goodbye Kansas och Volvo Cars har väldigt aktiva då de och många andra bolag nu söker designers för nya kundupplevelser i augmented och extended reality.

Stort tack också till alla som kom och engagerade sig, ställde frågor, testade VR och minglade! Glöm inte att hålla utkik för fler kommande events på The Park och i vårt community på hubben The Park Sjöstaden kring Metaverse och Motion Graphics! 

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !