fbpx

Bioteknik-bolaget Hydro Diagnostics har flyttat in i Forskaren

Kevin Siu, medgrundare och operativ chef på Hydro Diagnostics

Bioteknik-bolaget Hydro Diagnostics har flyttat in i Forskaren

Under våren 2024 flyttade Hydro Diagnostics in på Forskaren. Som utvecklingsbolag är The Park Forskaren den perfekta platsen för att nätverka och samarbeta med andra aktörer inom life science och blir därmed en naturlig plats för tillväxt och expansion.

Rent vatten är något som vi ofta tar för givet när vi duschar och dricker. Trots detta är säkert vatten ett globalt problem som bland annat har lyfts fram av FN som ett av de 17 globala hållbarhetsmålen. En av de största utmaningarna inom rent vatten är bakterier som kan orsaka allvarlig hälsoskada genom att kontaminera våra vattensystem och på så sätt infektera oss människor via förtäring eller aerosoler. Det är därför centralt att utföra provtagning för att säkerställa bakteriefritt vatten, förklarar Kevin Siu, operativ chef på Hydro Diagnostics.

På Forskaren sitter Hydro Diagnostics, ett utvecklingsbolag som integrerar life science och AI för att detektera bakterier i vatten. Analys av bakterier i vatten utförs vanligtvis på labb men genom att utnyttja dagens senaste teknologi utvecklar Hydro Diagnostics fälttest som kan utföras direkt på plats för att främja att individer och lokala befolkningsgrupper kan testa sitt eget vatten. Fälttest är ett viktigt verktyg för att kunna fatta snabba beslut och passar utmärkt för områden där det saknas modern infrastruktur och där tillgången till labb samt utbildad personal är begränsad.

Vilken bakgrund har ni grundare?

Grundarna bakom Hydro Diagnostics är Erik Wåhlin och Kevin Siu. Erik är en entreprenör och har tidigare arbetat med flera start-ups medan Kevin är biotekniker med erfarenhet inom medicinsk diagnostik och storskaliga bioprocesser. Tillsammans såg de luckor i hur man idag arbetar med bakterier i vatten och ser stora möjligheter för innovation i en marknad som är i stort behov av ny teknik. Tidigt identifierade de att verktyg inom medicin och bioteknik har stor potential inom marknaden för vattentestning vilket blev startpunkten för Hydro Diagnostics. 

Vad har ni för framtidsvision?

Hydro Diagnostics hoppas expandera sitt team samt utöka sin utvecklingsportfölj och ser Forskaren som det den perfekta platsen för denna fas. Den långsiktiga visionen är att bli en global tillverkare av fälttester för detektion av patogen i vatten och bidra till rent vatten över hela världen.

 

hydrodiagnostics.se

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !