fbpx

NYZÜ Life Science Wins SKAPA innovation Prize

Dennis Carl Eriksson och Sebastian von Melen Callert. Foto: Ronja Sundström

NYZÜ AB är ett innovativt life science-företag med inriktning på att optimera grödors genetiska kod för att påskynda tillväxt och öka livsmedelsproduktionen. De är en del av The Park coworking och främjar nätverkande och innovation.

Från Vertikal Odling till Genetisk Grödmodifiering för Hållbar Livsmedelsproduktion

Medgrundaren Sebastian von Melen Callert, tidigare bioteknikstudent vid KTH, och Dennis Eriksson startade NYZÜ för ett år sedan. I början fokuserade de på vertikal odling, men insåg snart att trots användningen av högkvalitativa belysningssystem, odlingstekniker och övervakningsverktyg, var lönsamheten en utmaning. Därför valde de att istället fokusera på själva grödorna. NYZÜ använder den avancerade gentekniken CRISPR/Cas9 för att modifiera grödornas gener och optimera deras egenskaper. Detta möjliggör mer effektiv odling med samma resurser inom vertikala jordbruk. Även om företaget fortfarande befinner sig i utvecklingsfasen och noga testar sina produkter, har de redan etablerat partnerskap med svenska företag inom vertikal odling. Dessutom har NYZÜ globala visioner och planerar att expandera till länder som Indien, där svält påverkar miljontals människor.

The PARK – En plats där coworking och kompetens möts 

För NYZÜ är The Park av stor betydelse eftersom det erbjuder möjligheter till samarbete och nätverkande med andra företag samt tillgång till värdefull kompetens.

The Park har varit avgörande för vår företagsresa. Den trevliga atmosfären och ständiga möjligheterna till samarbete och nätverkande gör The Park till det perfekta stället för innovation. Vi har mött värdefulla Life Science bolag och samarbetspartners vid både kaffemaskinen och events. Om du söker en plats där ditt företag kan växa, är The Park svaret.

Inom en femårsperiod strävar NYZÜ efter att deras produkter ska vara tillgängliga på marknader över hela världen. Genom att driva innovation och effektivisera livsmedelsproduktionen, strävar de efter att göra den globala matförsörjningen mer hållbar och bekämpa svält. Med sin avancerade teknologi är de fast beslutna att åstadkomma verklig och långsiktig förändring inom hållbar livsmedelsproduktion och därigenom förbättra livet för människor runt om i världen.

Flyttar in i Forskarens community

En spännande utveckling i NYZÜ Life Sciences resa är deras kommande flytt till The Park Forskaren, planerad till januari 2024. Denna övergång markerar ett nytt kapitel i deras strävan efter innovation och samarbete, då de blir en del av den livliga communityn på The Park Forskaren och därigenom ytterligare förstärker sitt åtagande att forma framtiden för innovation.

Letar du efter kontor eller coworking?

Kontakta oss HÄR så hjälper vi dig!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !