fbpx

Anna Forsberg: Från Offentlig Sektor till Startup-Entreprenör

Anna Forsberg. Foto: Ronja Sundström

I en värld där karriärer kan ta de mest oväntade svängar, har Anna Forsberg, medgrundare av myflow, visat att mångsidighet och en passion för att utvecklas alltid är en framgångsrik kombination. Vi hade nyligen nöjet att sitta ned med denna inspirerande entreprenör för att diskutera hennes mångfacetterade bakgrund, minnesvärda ögonblick och framtidsvisioner.

En karriär full av variation

Innan hon kastade sig in i startup-världen hade Anna en karriär inom offentlig sektor, som chef och ledare i ideell och facklig verksamhet, egenföretagare och till och med en tid som journalist.

– Jag har haft ett otroligt spännande yrkesliv innan vi startade myflow som jag är medgrundare till, men jag kan ändå säga att jag aldrig haft så roligt som nu! Jag har stor nytta idag av att ha arbetat som chef och ledare, inom offentlig verksamhet (i kommun och regeringskansli), som egenföretagare och konsult, journalist mm. Det enda jag inte använder dagligdags är min erfarenhet som florist – men kniper det så gör jag en brudbukett!

Hon har upplevt flera minnesvärda ögonblick under sin karriär, men kanske är avtackningen av Nelson Mandela en av de mest oförglömliga. 

– Det finns verkligen många avgörande ögonblick. Från det stora till det lilla. Men att stå bland världens ledare på den officiella avtackningen av Nelson Mandela är svårslaget.

Att möta utmaningar och hinder är en naturlig del av livet för både individer och entreprenörer. Med ett rikt arbetsliv har Anna förvärvat omfattande erfarenhet av att hantera och övervinna dessa prövningar. Hon betonar särskilt att krisperioder utgör de mest påfrestande tiderna, då arbetsgrupper och team verkligen sätts på prov.

– Jag var presschef på Socialdemokraterna när Anna Lindh mördades. I sorgen och katastrofen var det ovärderligt att både ge och få stöd. Jag fick lära mig att vi människor är allt för varandra. Det är viktigt att värdera relationer och investera tid i samarbeten som är ömsesidiga och generösa och att älska sitt team.

Råd För Karriärutveckling

För dem som strävar efter att växa i sina karriärer, oavsett bransch, delar Anna med sig av några värdefulla råd.

– Fortsätt att vara nyfiken, sök kontakt och utforska det som är utanför ditt nuvarande arbetsområde. Kanske lockar en ny karriär? Kanske hittar du en utveckling och ny inriktning där du är idag!

Anna menar också att utvecklas utanför jobbet, genom att ta kvällskurser eller prova nya aktiviteter, är ett annat sätt att sprida sina vingar och öka energi och kreativitet. Hon påminner även om att det aldrig är för sent. Man kan göra debut som tech-entreprenör efter 50 utan problem! 

Myflow

myflow skapades som en lösning för att effektivisera möjligheten att dela och söka gemensam kunskap online. Idén föddes under pandemin och är en digital plattform som nu används av företag, organisationer och individer för att koppla samman människor och göra det smidigare att dra nytta av varandras erfarenheter och expertis. De strävar efter att göra det enklare och mer lönsamt för konsulter, föreläsare, utbildare och coacher och skapa tillväxt tillsammans för att göra en positiv skillnad.

– myflow för mig är både team, familj, community, kollektiv intelligens och framtid. De experter som vill samverka med oss får en digital partner, utbildning i att bli digitaliserad och datadrivna och ett community med likasinnade. 

Anna avslutar intervjun med några väl valda ord: 

– Karisma, koll och Rock n´roll är vad myflow står för! 

myflow händer på The Park

I en värld där karriärer inte längre är linjära, är Anna Forsbergs resa ett bevis på att mångsidighet och passion kan vara nyckeln till framgång. Med myflow, fortsätter hon att inspirera andra att omfamna förändring och våga satsa på sina drömmar (även efter 50!).

Deras nästa event, The Power of Learning sänds digitalt från vår studio på The Park södra. Som medlem på The Park bjuder de på en gratis biljett (värde 1490 kr) och eventet går att se direktsänt eller i efterhand med en bokad biljett! 

Eventet har flera spännande medverkande som Olof Röhlander, Kristin Kaspersen, Christer Olsson & Bodil Jonason samt Caroline Mohr Charbel Gabro!

Anmäl er till eventet HÄR!

Vi på The Park tycker att det är väldigt spännande att följa myflows och Annas resa och är stolta över att många av myflows experter sitter hos oss! 

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !