fbpx

Värdefulla tips på hur du kan effektivisera din arbetsdag

Spring mellan möten, telefoner som ringer, någon som knackar dig på axeln, ibland kan det vara svårt att hitta fokus och lugn när det är mycket som händer i ett kontorslandskap. Här får du tips på hur du kan hinna med dina arbetsuppgifter och samtidigt ha energi över till viktigt nätverkande.

Innan du tar tag i dagens arbetsuppgifter är det en god idé att städa din arbetsplats så att den är ren och fin och inte lockar dig till att göra annat än att gå igenom mailen eller se över dagsagendan.

Mindre prokrastinering, mer effektivisering!

För det första. Lägg upp en plan med tydliga deadlines för när saker ska vara klara. När det sedan är dags att ta tag i arbetsuppgifterna, låt ett anteckningsblock eller en trello-lista ligga uppe där du fyller på med småsaker du kommer på under tiden som du sitter och jobbar. Efter att du bockat av det viktigaste kan du gå tillbaka till listan med småsaker och genomföra alla under samma tillfälle, ett smart knep som minskar risken för att bli störd i sitt work flow och förlora värdefull tid.

Försök nu att göra samma sak med de tyngre arbetsuppgifterna som tar mycket tankekraft, det kan låta logiskt, men många väljer att ta de jobbiga puckarna när de redan är trötta eller dränerade på energi. Genom att istället samla ihop dem till en tid då du är pigg och alert ökar chanserna att de faktiskt blir gjorda. Kan du gå ihop med en kollega och hitta gemensamma deadlines? Perfekt, samarbete leder ofta till mer fokus.

Nu när mailboxen är tom och alla nödvändiga samtal och möten är avklarade kan du sätta igång med det viktiga, nämligen att nätverka! Lyckas du att genomföra den här effektiviseringsmetoden kommer inte bara du, utan även människor i din omgivning, uppleva dig som en mer närvarande och mindre stressad människa.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !