fbpx

Brainpool: Hubben som boostar särskilt begåvade ungdomar

The Parks medlemmar Brainpool är ett community för intellektuellt begåvade ungdomar som vill bli stimulerade av mer än vad skolan kan erbjuda. Här berättar grundare, Stina Boman Wittich, hur idén föddes och Brainpools oväntad respons på deras kursutbud.

Det främsta syftet med Brainpool är att motverka de konsekvenser som särskild begåvning kan ge upphov till såsom ensamhet och utanförskap. Genom att bjuda in till inspiration och gemenskap via hubben kan ungdomarna istället fokusera på att utveckla sina potential med andra likasinnade.

Vilka är Brainpool?

– Brainpool är ett community som arrangerar träffar som ger medlemmarna intellektuell utmaning, kunskap och gemenskap ihop med näringsliv, akademi och goda förebilder.

När och hur föddes idén?

Brainpool som företag har varit verksamt i fem år och drivs till stor del av Stina B.W som brinner för att ge unga individer med särskild begåvning förutsättningar att utveckla sina unika förmågor. Allt började med att hon såg dessa behov i sin son.

– Idén föddes för 7 år sedan när jag tog med ett av mina barn på Sime i sökandet att hitta relevanta utmaningar till honom. Kommentaren ”mamma det här var den bästa dagen i mitt liv” gav mig idén att erbjuda samma sak för fler unga.

Sarah kontaktade sedan Professor Mikael Dahlén på Handelshögskolan som direkt var med på idén.

Vad är er framgångsfaktor?

– En bra idé, uthållighet och att vi brinner för det vi gör samt att vi gör stor skillnad för våra medlemmar.

Brainpool har arbetat noggrant med att bygga en grundläggande struktur för verksamheten som är stabil för att växa och utveckla samarbeten.

Hur tror ni att The Park som arbetsplats kan hjälpa er framåt?

– The Park hjälper oss mycket, dels genom allt det praktiska men också genom flexibiliteten som gör att vi kan ägna oss åt vår huvudsakliga verksamhet.

Har det funnits några roliga anekdoter under start-up-resan?

– När vi publicerade en kurs för våra medlemmar som hette ”Att fatta skitsvåra beslut” så ringde ett av Sveriges största bolag och bjöd in oss till att utbilda deras koncernledning i beslutsfattande.

Och slutligen, om ni fick beskriva ert företag med en låt, vilket låt skulle det vara?

Starland Vocal Band – Afternoon Delight

Bara i Sverige finns det drygt 36 000 ungdomar i åldrarna 13-19 år med särskild begåvning. Läs mer om Brainpool och deras verksamhet här.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !