fbpx

Freelance Mornings: En Mötesplats för Sveriges Frilansare

Emelie Fågelstedt och Rasmus Solholm, båda frilansare med olika erfarenheter, har skapat en gemenskap som syftar till att främja samhörighet och stödja frilansare i Sverige. I en intervju med Emelie får vi en inblick i bakgrunden och målen med det inspirerande projektet Freelance Mornings.

Från olika bakgrunder till en gemensam vision

Emelie och Rasmus, grundarna av Freelance Mornings har lång erfarenhet av att arbeta som frilansare och har engagerat sig i frilansrelaterade frågor på många sätt. 

Namnlös design (2)
Emelie Fågelstedt & Rasmus Solholm

Emelie är medgrundare till Svenska Nomader som har en stark koppling till frilansvärlden. Hon har också varit involverade i projekt med institutioner som Arbetsförmedlingen, Skatteverket och Uppsala universitet, där hon har arbetat med att utveckla bättre system för frilansare.

Tidigare i veckan publicerade vi en intervju med Emelie om hennes resa från universitet till entreprenör.

Läs mer om Emelies resa här!

Rasmus Solholm drev tidigare drev Gigstr, en matchningsplattform för frilansare, som också ville skapa bättre sätt för frilansare att hitta uppdrag. Dessa erfarenheter gav de båda en djupare förståelse för de utmaningar som frilansare står inför på samhällsnivå, inklusive frågor om försäkringar och skatter. De kände att det fanns ett behov av att skapa bättre förutsättningar för frilansare och bidra till en mer hållbar frilansmarknad.

Freelance Mornings som lösning

I sökandet efter en lösning för att stödja svenska frilansare landade Emelie och Rasmus på idén om Freelance Mornings. 

– Vi började fundera på hur vi kunde stötta andra frilansare och skapa bättre förutsättningar för dem med våra nätverk och erfarenheter. Det var då vi kom på idén att skapa månatliga träffar för frilansare i Stockholm för att skapa ett positivt sammanhang och möjligheter för samarbete och nätverkande.

Emelie betonar hur samarbete med andra frilansare har har påverkat hennes egen frilanskarriär positivt. 

– Många säger att frilansande kan vara ensamt, men så har det aldrig varit för mig. Jag har alltid strävat efter att omge mig med andra frilansare för att dela svårigheter och fira framgångar. Under mina nästan 14 år som frilansare har jag samarbetat med många andra frilansare i olika projekt och byggt nätverk tillsammans med dem. De har i sin tur rekommenderat mig till uppdragsgivare, vilket inte bara har stöttat mig mentalt utan också affärsmässigt genom att jag har fått och behållit uppdrag tack vare det nätverk jag har byggt upp.

Grundaren förklarar hur Freelance Mornings ger frilansare möjligheten att stödja varandra genom att dela uppdrag och komplettera varandras färdigheter.

– Det öppnar upp möjligheten att få förfrågningar från kunder om uppdrag som vi kanske inte har tid att hantera helt själva eller där vi behöver kompletterande färdigheter. Jag kan koppla in andra frilansare från mitt nätverk, såsom kommunikatörer, webbutvecklare, grafiska designers eller projektledare, beroende på kundens behov.

Vill expandera internationellt 

Freelance Mornings ser positivt på att expandera till fler städer i Sverige och kanske till och med internationellt. De ser en möjlighet att skapa en digital plattform som kan sammanföra frilansare över hela världen och samtidigt ha lokala ambassadörer som ansvarar för att arrangera liknande evenemang i sina städer.

Emelie välkomnar alla frilansare att delta i evenemanget. Hon betonar att det är en avslappnad och opretentiös mötesplats där frilansare kan träffas, lära sig av varandra och bygga värdefulla nätverk. 

– Kom och prata med oss, träffa andra, dela tankar, lär dig något nytt eller ta en kaffe. Du kan delta i en timme och sedan gå vidare med ditt arbete för dagen, eller så kan du stanna kvar och arbeta på plats och sitta på The Park om du vill. Det handlar om att skapa en mötesplats där människor kan träffas och lära känna varandra.

Freelance Mornings representerar en spännande möjlighet för frilansare i Sverige att gemensamt arbeta mot en bättre och mer sammanhållen frilansmarknad. Med grundarnas engagemang och visioner ser framtiden ljus ut för denna inspirerande gemenskap! Eventet igår blev snabbt fullbokat, missa inte chansen att delta på nästa Freelance Mornings! 

Säkra din plats för Freelance Mornings 19:e oktober här!

Vi ses!

Vill du också styra event?

The Park erbjuder flexibla lösningar som passar alla behov. Vi kan garanterat hitta något som passar dig! 

Klicka här för att läsa mer!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !