fbpx

Bli inte lurad! Vikten av informationssäkerhet lyfts på The Park

Med dagens oroliga världsläge så finns det vissa grupper med särskilda uppgifter i syfte att skydda Sveriges befolkning från utomstående hot. En sådan grupp är Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF).

Vill Stärka Sveriges Civilförsvar

MPF värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. Det psykologiska försvaret ska stärka befolkningens förmåga att kunna upptäcka och motstå påverkanskampanjer och desinformation. Sociala medier har idag blivit ett slagfält för olika typer av psykologisk krigföring och mycket av den informationspåverkan som riktas mot Sverige sker online.

Därför höll Carrus Networks häromveckan tillsammans med MPF en värdefull dialog om källkritik, hur AI och sociala medieplattformar kan utnyttjas för att skada, hur man kan bli mer motståndskraftig och hur en påverkanskampanj kan se ut. Efter många nya kunskaper kring desinformation minglades det i The Parks bistro.

Möjligheter för ungdomar och unga vuxna att bildas och få förståelse kring hur man ska gå tillväga för att undvika att bli vilseledd av illvilliga aktörer anser vi är otroligt viktigt. Desinformation är en av de största samhällsutmaningarna Sverige står inför idag, därför är vi på The Park väldigt glada att kunna möjliggöra tillfällen för att driva en positiv samhällsförändring som stärker Sveriges civilförsvar. 

Om Myndigheten för psykologiskt försvar och Carrus Networks:

Myndigheten för psykologiskt försvar är en statlig myndighet under regeringen som leds av generaldirektör Magnus Hjort. Huvudkontoret ligger i Karlstad men myndigheten är även lokaliserad till Solna. Carrus Networks är ett ungdomsnätverk som arbetar för att inspirera, utbilda och engagera ungdomar mellan 16-26 kring relevanta samhällsfrågor och fenomen, samt att ge dem möjligheter att träffa likasinnade. Nätverket drivs av Alexandra Sandberg & Polina Otto. 

Läs mer om MPF här: https://www.mpf.se/

Läs mer om Carrus Network här: https://carrusnetwork.se/

Previous slide
Next slide

Vill du också styra event? 

Den här föreläsningen gjordes möjlig med hjälp av The Parks Studio Engine. Du kan läsa mer om The Parks studiofaciliteter på https://thepark.se/studios/.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !