fbpx

POWERHOUSE – en ny Stockholmshub för kvinnor

The Park har öppnat sitt helt nya co-working space på Södermalm och presenterar samtidigt POWERHOUSE – ett samarbete med jämställdhetsentreprenörerna Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill, grundarna av Women for Leaders.
Forskning visar att jämställda företag både är mer lönsamma och mer hållbara över tid. Ändå går det relativt trögt i näringslivet.
“Den senaste Allbrightrapporten som släpptes i oktober 2018 visade att endast 8 procent av börsbolagen leds av en kvinna. Det är det vi försöker förändra!” säger Jeanna Rutherhill.
“Vi har två mål med vårt arbete i Women for Leaders: att bygga ett ekosystem av kvinnor i karriären och att hjälpa företag att bli mer jämställda” säger Eva Ekedahl.
POWERHOUSE ska bli en mötesplats där kvinnligt ledarskap och företagande ska kunna växa. The Park Södra med ett inredningskoncept signerat IKEA är arenan och förväntningarna är höga.
“Vi har länge drömt om att skapa en fysisk mötesplats för kvinnligt företagande och att detta nu blir verklighet med The Park känns väldigt roligt.” säger Jeanna Rutherhill.
”Vi är mycket glada att få välkomna Women for Leaders till oss på The Park Södra. Vi ser fram mot alla spännande samarbeten och innovationer som kommer att uppstå ur forumet när dessa framstående kvinnliga ledarna kommer samman under vårt tak, säger Madeleine Rudefors, VD The Park.
“Det är många som gillar att jobba i gemensamma kontorslandskap och vi tror att en hub för just kvinnor kommer att locka många” säger Eva Ekedahl.
“Det vi vill att POWERHOUSE ska generera är en kombination av nätverk, kompetens, kapital, entreprenörskap och inspiration” säger Jeanna Rutherhill.
Vi är också glada att Karriärpodden flyttar in, som är en viktig del av Women for Leaders arbete i att lyfta fram kvinnliga ledare som förebilder, säger Eva Ekedahl som är grundare och programledare.
Om Women for Leaders
​“We will lead the change and change the lead.”
Women for Leaders vision är att skapa ett ekosystem för kvinnor i karriären och driva förändringen mot ett modernt, hållbart och jämställt ledarskap. Women for Leaders driver ett exekutivt ledarprogram för kvinnliga ledare samt nätverket WfL Network. Women for Leaders arbetar även med företag och organisationer som strävar efter att bli mer jämställda arbetsgivare genom märkningen “Equal Employer”, strategisk rådgivning, föreläsningar och workshops. Inom ramen för Women for Leaders ingår också Karriärpodden, podcasten med Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare.
läs mer på www.womenforleaders.com
För mer information eller kontakt med Women for Leaders: jeanna@womenforleaders.com  0707-733204 eller eva@womenforleaders.com 0708-651679

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !