fbpx

Lär dig våga fråga hur någon faktiskt mår

Suicide Zero har anlänt till våra lokaler och vi är enormt glada att ha dem hos oss. Deras arbete belyser ett ämne som vi värdesätter högt. Nu har de lanserat en kurs som ska hjälpa de som vill nå ut till någon som inte mår så bra. 

Det finns mycket tabu, rädsla och stigma kring självmord och psykisk ohälsa. Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att lyfta fråga, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap. De grundades 2013 och har idag 13 anställda utspridda i landet där Stockholmsgänget sitter tillsammans med oss i våra lokaler.

– Vi är glada att vara på plats på The Park. Under åren när vi har arbetat med dessa frågor har det blivit alltmer tydligt att vi som medmänniskor kan göra stor skillnad, säger Eva Wedberg, ekonomichef på Suicide Zero.

Varje år tar ungefär 1500 människor sina liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Varje år får tiotusentals människor beskedet att någon de känner har tagit sitt liv.

Vad kan vi som medmänniskor göra?

Suicide Zero har utarbetat en tvåtimmarsutbildning “Våga Fråga” som lär ut hur vi som medmänniskor kan ta kontakt och stötta om vi oroar oss för någon i vår närhet.

– Självmord upphör inte för att vi blundar och tiger. Vi kan lära oss se tecken på psykisk ohälsa och våga fråga och agera om någon i vår närhet inte verkar må bra. Det gäller dig och mig här och nu, säger Eva Wedberg.

Suicidpreventiva dagen 10 september

Idag, 10 september, är det den suicidpreventiva dagen. Överallt i landet kommer det hållas seminarium och möten där människor samlas för att tända ljus och visa att den psykiska ohälsan påverkar alla på olika sätt. Läs mer om det här.

I vårt community är gemenskap nyckeln till lycka och framgång, vi har därför nolltolerans mot kränkningar, sexuella trakasserier och mobbning i våra kontorslandskap. Ingen ska känna sig ensam, tillsammans är vi starka!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !