fbpx

The Upskill Company och Microsoft Sverige utbildar ny cyberkompetens

Gabriel Fogelsjöö flyttade in på The Park Södra i samband med att han startade The Upskill Company 2020! Sen dess har bolaget växt till fem personer och omsätter redan  en bit över 30 miljoner! Nu inleder de ett samarbete med Microsoft Sverige och skolar om människor med rätt potential genom intensivutbildningar inom cybersäkerhet!

Det saknas så mycket folk inom cybersäkerhet idag att de traditionella sätten att utbilda och rekrytera inte räcker till. För att möta behoven måste vi tänka på nya sätt vad gäller lärande, kompetens och vem som är lämplig för vad. Genom att testa logisk förmåga, motivation och vissa personliga egenskaper kan vi hitta människor lämpade för den här typen av arbete, oavsett vad de har för bakgrund sedan tidigare. Gabriel Fogelsjöö, vd för The Upskill Company.

The Upskill Company och Microsoft Sveriges satsning syftar till att skola om personer som idag jobbar inom andra branscher men som är intresserade av att jobba med cybersäkerhet. Den första omgången planeras börja i början av 2023 och håller på under drygt tolv veckor. Under utbildningens gång kommer deltagarna att lära sig grunderna inom SecOps med fokus på Sentinel och Defender – program som används för att hitta, avvärja, undersöka och agera på cyberhot. Utbildningsinnehållet kommer att täcka både konkreta behov idag och det som kommer att behövas på bred front framöver.

Prognoser visar att vi i Sverige kommer att ha en brist på 70 000 yrkesverksamma inom techbranschen under kommande år, däribland många inom cybersäkerhet. Den stora bristen är ett allvarligt hot mot Sveriges digitaliseringsresa - inte minst eftersom säkerhet är en viktig förutsättning i den resan. På Microsoft Sverige brinner vi för den här typen av frågor varför det är väldigt glädjande att vi nu krokar arm med The Upskill Company för att motverka den kommande bristen. Thomas Floberg, vice vd och operativ chef för Microsoft Sverige.

Utbildningen är kostnadsfri för deltagarna och dessa erbjuds lön under studietiden. Efter utbildningen anställs alla som konsulter hos The Upskill Company och påbörjar sina uppdrag hos bolag som efter ett år kommer erbjudas möjligheten att ta över dem som anställda. Rekrytering till projektet kommer att starta under hösten och utbildningen sätter igång i början på 2023. En andra utbildningsstart planeras senare under våren 2023 och en tredje under hösten 2023.

Om du eller någon du känner är i behov av nya medarbetare med cyberkompetens, maila gabriel@theupskillcompany.se

Läs mer på theupskillcompany.se

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !