fbpx

Konstbonanza och co-office ger liv till Stockholmsverken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Food trucks, trendiga restauranger, nytänkande konstnärer och kreativa kontorshotell ger färg och rörelse till Stockholm Södras industrikvarter Stockholmsverken, ett förädlingsprojekt som AMF Fastigheter tagit under sina vingar.

Stockholmsverken är ett klassiskt industrikvarter där det gamla och nya Södermalm möts. Genom att återskapa tegelfasader, kontor och trapphus samt öppna upp två inbjudande innergårdar är AMF Fastigheter på god väg att förvandla det här området till Söders nya och hippa kvarter.

– AMF Fastigheters vision är att skapa platser där människor vill vara. I utvecklingen av Stockholmsverken har vi tagit fasta på just det. Kvarteret erbjuder idag en mix av handel, restauranger, arbetsplatser och kreativa mötesplatser, säger Anna Korpi, fastighetschef på AMF Fastigheter och fortsätter:

– Med flera öppna ytor där konsten får ta plats har vi velat skapa grunden för ett levande kvarter med trygg och gemytlig atmosfär.

Under sommarperioden öppnade foodtrucken BunBun sin första restaurang och är nu ett av de tillskott som erbjuder trendig, god mat i kvarteret. Under hösten kommer dessutom två nya restauranger att slå upp portarna. Phil’s Burger kommer servera sina saftiga, eftertraktade hamburgare och Gemla bjuder in till en lugnande atmosfär med vinbar och kombinerat showroom.

Konstnären Pappas Pärlor skapar fantasifull gatukonst

För de som känner till gatukonstnären Johan Karlgrens verk vet att hans mest kända skapelser frontas av figurer från gaming-världen i pärlplattsformat. 10–11 september kommer han hänga upp sin spelinspirerade pixelkonst i kvarteret Stockholmsverken runt husen och gaturummet. Galleriet kommer hänga kvar under hösten och vara öppen för besökare. En installation som kommer ge färg och kontrast till de historiska tegelbyggnaderna.

Ett av de mer etablerade företagen som intagit Stockholmsverket är vårt gemytliga kontorshotell, The Park. Vårt co-working space lockar många spännande företag som hyr in sig i våra kontorsrum och cafét på bottenvåningen erbjuder gott kaffe, hemlagad lunch och färskt fikabröd.

– Vi är oerhört stolta över att Stockholmsverken har lockat till sig så många spännande och kreativa företag. The Park är ett av dem och utgör en viktig del av Stockholmsverken. Med sin mix av bolag och människor bidrar man på ett positivt sätt till kvarteret och vi ser att hela området drar nytta av de tjänster och mötesplatser, både digitala och fysiska, som The Park erbjuder, säger Anna Korpi.

Under hösten kommer även en innegård ta form strax intill oss på The Park. Målet med gården är att öka trivseln och möjligheterna att nyttja gården för umgänge och arbete, något vi ser hemskt mycket fram emot.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !