fbpx

Den Afrikanska spelindustrin: En källa till innovation och samarbete

Nigerian Tech-delegation på The Park
Nigerian Tech-delegation på The Park

Afrikas spelindustri är inne i en spännande utvecklingsfas, med många lovande talanger och en växande entusiasm för spelutveckling. Afrika har inte bara potentialen att bli en viktig marknad för spelkonsumtion, utan också en källa till unika och intressanta spelupplevelser som kan locka en global publik.

Per Strömbäck, kanslichef för Dataspelsbranschen, belyste den betydelsefulla rollen som svenska dataspelsföretag har på den internationella scenen under sitt föredrag för Business Sweden och Tech-delegationen från Nigeria.

“De afrikanska representanterna från spelindustrin beskriver ofta Afrika som “The next billion players”, vilket stämmer. Men jag tror det finns flera möjligheter som kan vara mer intressant för svenska företag, och det är vilka spel som kan komma från Afrika. Vilka nya spel som kan komma från den mångfacetterade kontinentens olika kulturer. Jag tror att vi kan hitta intressanta produktionssamarbeten.”, säger Per Strömbäck.

Afrikas spelindustri har på senare år sett en imponerande tillväxt, och det finns gott om talangfulla spelutvecklare. Genom att uppmärksamma denna utveckling och visa på potentialen inom den afrikanska spelmarknaden, ökar intresset för att utforska och investera i denna dynamiska bransch.

Genom samarbete och investeringar kan både svenska och afrikanska aktörer dra nytta av varandras kompetens och resurser. Detta kan leda till ökad innovation, mångfald och tillväxt inom spelindustrin både i Afrika och globalt sett. Det är en möjlighet att bygga broar mellan olika kulturer och skapa en mer inkluderande och dynamisk spelmarknad över hela världen.

RELATERADE ARTIKLAR

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !