fbpx

Årets Coworking – The Park är en finalist!

Årets Coworking – Vi träffar finalisterna!

Den 20 januari presenterade Workaround finalisterna i samtliga sex kategorier i initiativet “Årets Coworking Stockholm”. Under perioden fram till vinnarna koras den 11 februari gör vi några nedslag och träffar ett antal av finalisterna. Sist ut innan vinnarna koras är en intervju med Helena Rex och Linda Påhlman på The Park Södra som är finalist i kategorin “Årets Coworking Space”. Vi träffas för ett samtal om varför de tror att The Park Södra har så nöjda medlemmar, vad de absolut inte tummar på och vad som händer hos The Park under året. “Nu är det faktiskt bara två dagar kvar till restriktionerna lättas så nu tycker jag vi tar i hand!” välkomnar Helena Rex, nytillträdd VD på The Park, med när vi ses i loungen på The Park Södra. Efter att ha slagit oss ned i den ljusa gångbron över Magnus Ladulåsgatan så är det där vi börjar vårt samtal, om optimismen som det nu går att ta på och allt spännande som väntar.
Det märks verkligen att det är en större aktivitet i stan säger Helena och Linda nickar instämmande. I morse var det kö i trafiken där det tidigare bara flytit på, och vi ser det här hos oss också. Tillströmningen av gäster till vår Bistro ökar dag för dag och det bubblar på ett annat sätt. Vi har haft medlemmar på plats genom pandemin också, men vi känner av ett annat tryck nu och det känns otroligt spännande att för första gången på två år kunna satsa fullt ut och planera framåt!
Det är mycket som är på gång hos The Park Södra, minst sagt. För tillfället färdigställs ännu en podd-studio och en hybridstudio med livesändningar för upp till 100 personer i publiken. I samband med att restriktionerna lättar den 9 februari så lanseras även en Bistro med fullständiga rättigheter, där det nu planeras för AW, musikkvällar och mycket mera.
Vi vill involvera och bidra till ett levande grannskap. Som ett led i detta kommer vi att erbjuda öppna events där alla är välkomna och inte minst ser vi fram emot att välkomna gäster till vår stora innergård när värmen smyger sig på säger Helena. Att ständigt utveckla våra erbjudanden inom event & konferens är en del av en medveten strategi. Redan idag arbetar vi mycket med att få fler företag och organisationer att nyttja våra grymma lokaler för olika typer av workshops, utbildningar och galor, men vi vill göra mer av det, tillägger Linda.
The Park Södra öppnade 2019 och har trots två års pandemi kontinuerligt vuxit och spänner idag över drygt 8 000 m2. De initiala tre våningsplanen blev snabbt fem, och idag är det endast ett fåtal rum lediga på hela anläggningen.
Vi har under de här tre åren vuxit storleksmässigt, men även arbetat med att utveckla vårt koncept och vad vi vill vara säger Linda. Idag har vi över 1 000 medlemmar på 350 företag som är hjärtat av The Parks community och det härliga är att vi har många olika typer av företag i olika storlekar här. Visst finns det småkluster av branschspecifika företag, men det som binder samman företagen här är snarare personerna bakom. Det handlar mer om vilken typ av människa du är i ditt företag än vilket företag fortsätter Linda.
Vi stannar upp en stund och pratar ganska länge om vad det är hos The Park Södra som deras medlemmar tycker om. Helena och Linda är tydliga med att The Park arbetar mycket och fokuserat med vad som lättast kan beskrivas som “tillhörighet”.
För oss är det viktigt med en personlig atmosfär där vi ser människorna bakom företagen. Glädjande nog stannar våra medlemmar länge hos oss och vi tror att en anledning är vår strävan att skapa en miljö där individer och team kan växa. Högt upp står hållbarhet och vikten av att vara aktivitetsbaserad. Med det menar vi att vi utformar våra ytor efter de behov man har under en arbetsdag, ytor för samtal och nätverkande, för arbetsro, för kreativitet, för träning, för spel, för utbildning etc. Många medlemmar pratar om oss som sitt andra hem, detta gör oss stolta och är ett kvitto på att vi är på rätt spår fortsätter Helena.” “Vi tummar aldrig på arbetet med våra medlemmar fortsätter Linda. Det innebär allt från att vara förstående när de står inför utmaningar, att involvera dem i förbättringsarbete till att ha en extremt hög integritet när det kommer till att dela information om dem.
Vi är på väg upp ur fåtöljerna när Helena avrundar med en liten teaser om vad som mer är på gång hos The Park. Förutom utvecklingen av The Park Södra väntar en större expansion under kommande år där ambitionen är att öppna ett antal nya anläggningar med olika koncept under 2022 och 2023, något vi på Workaround ser fram emot med spänning!   Här kan du läsa mer om Workarounds initiativ Årets Coworking Stockholm, dess olika kategorier och tillvägagångssätt. Här kan du läsa mer om The Park och The Park Södra. Artikeln är skriven av Stefan Söderlindh på Workaround – Original artikeln kan du hitta här på deras hemsida. Vill ni veta mer om vad som har sagt i artikeln svarar gärna Helena eller Linda på frågor om det! Helena Rex – helena.rex@thepark.se Linda Påhlman – linda@thepark.se Teamet på The Park är också tillgängliga – Ni kan kontakta oss här

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !