fbpx

Soffiglam: Hållbarhetsspecialist och Kreativ Upcyclare

Sofia Öberg är namnet på en kvinna med en passion för hållbarhet som genomsyrar både hennes yrkesliv och fritid. På dagarna arbetar hon med hållbarhet inom logistik , medan hennes fritid ägnas åt kreativa projekt såsom att sy och upcycla kläder.

Upcycling är att ge nytt liv åt plagg som annars skulle ha hamnat i soporna. Genom att använda gamla, avlagda, trasiga eller utdaterade kläder omvandlar hon dem till något nytt och unikt. Konceptet att upcycla handlar om att omforma och förbättra befintliga plagg istället för att köpa nytt, vilket är ett betydande steg mot att minska textilavfallet och främja en mer hållbar konsumtion.

“Jag älskar tanken på att kunna skapa något vackert och användbart från material som annars skulle ha slängts bort”, säger Sofia entusiastiskt. “Det är en kreativ utmaning och samtidigt ett sätt att bidra till att minska vår påverkan på miljön.”

Genom att kombinera sin kunskap inom hållbarhet med sin passion för design och sömnad beslutade Sofia att organisera en modeshow för att visa upp sina upcyclade kreationer. Valet av plats föll på The Park, en lokal som passade perfekt för hennes vision.

“Att ha en modevisning var ett sätt för mig att dela med mig av min passion och inspirera andra att tänka mer hållbart när det kommer till mode”, förklarar Sofia. “Jag ville visa att det är möjligt att skapa vackra och trendiga plagg med hjälp av att återanvända material.”

Sofia berättar om modeshowen hon höll på The Park: Hon ville visa delar av processen bakom hennes skapande av nya plagg från gamla. Det blev en kombination av live- och digitalt event där tio outfits med tre till fyra plagg per modell presenterades. Varje modell introducerades med ett filmklipp som visade plaggen före och under skapandet. Istället för bilder på färdiga plaggen gick modellerna ut på catwalken i de fullständiga outfiterna medan nästa bakgrundshistoria visades. Efter 10 outfits delade Sofia sina reflektioner kring hållbarhet och textilavfall innan hon avslutade med några detaljer om specifika plagg och uppmuntrade gästerna att stanna kvar och mingla.

Sofia hörde talas om The Park genom en kompis som tog med henne på ett Sofar Sounds-event i slutet av 2023. Den atmosfären som hon upplevde hos The Park var en lockande faktor för hennes beslut att välja platsen för hennes modeshow. Hon fann att The Park erbjöd den perfekta kombinationen av en passande scen, utmärkta möjligheter för filmvisning och en välsorterad bar. Dessutom ansåg hon att platsen var optimal för att arrangera ett event.


Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !