fbpx

Regionfinal för STARTUP 2023 på Venture Cup

Foto: Mathias Burestam, Ground Touch Media

Den 24 maj var det Regionfinal för Venture Cup på The Park Södra för STARTUP 2023! Det är en årligen återkommande affärsplanstävling som sedan 1998 erbjuder deltagarna hjälp med att utveckla sina affärsidéer. Målet är att främja entreprenörskap och företagande och har sedan dess start haft över 18 000 tävlande idéer där cirka en tredjedel resulterat i affärer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Venture Cup är en plattform där idéer kan utvecklas och potentiellt bli framgångsrika företag. Genom tävlingen får deltagarna tillgång till rådgivning, mentorskap, och resurser från affärsutvecklare och branschexperter, vilket hjälper deltagarna att omvandla sina idéer till konkreta affärsplaner. Tävlingen erbjuder också ett tillfälle för deltagarna att nätverka med potentiella samarbetspartners, investerare och företagsledare.

Under eventet utnämndes vinnare inom kategorierna Game Changer, Beyond Academic, Best Traction och Impact Maker. Dessutom delades ytterligare två priser ut, Flemingsberg Science Award och Publikens pris, som publiken fick möjlighet att rösta fram i realtid. Vinnarna var SLF Svenska Laserfabriken, Merit Diagnostics, Funki och Tomorrow Machine. Dessa fyra företag tilldelades en prissumma på 10 000 kronor vardera och kvalificerade sig för den kommande Sverigefinalen som äger rum senare i höst. Där kommer de att tävla mot vinnarna i andra regioner. Publikens Pris gick till WindMotors och Flemingsberg Science Award till scientifyRESEARCH. 

Bland de 10 finalisterna så vann NYZU en 6 månadersperiod på The Park och sitter numera i Haga. NYZU är ett nytänkande life science-företag som fokuserar på att skapa genetisk kodning i grödor för att påskynda tillväxten.

Målet är att skapa en varaktig förändring inom hållbar livsmedelsproduktion där deras produkter är tillgängliga på marknader över hela världen.

Vi gratulerar NYZU och välkomnar dem till oss på The Park. Ni kan läsa mer om NYZU nedan!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !