fbpx

NYZU – Bekämpar global hunger med genetisk kodade grödor

Sebastian von Melen Callert and Dennis Eriksson, founders of NYZÜ

NYZU AB är ett nytänkande life science-företag som fokuserar på att skapa genetisk kodning i grödor för att påskynda tillväxten och öka livsmedelsproduktionen. Som en av finalisterna i Venture Cup 2023 har NYZU blivit det senaste tillskottet till The Park! 

Delgrundaren Sebastian von Melen Callert har tidigare studerat bioteknik vid KTH. Tillsammans med Dennis Eriksson startade NYZU sin resa för ett år sedan. De började med att bygga en egen vertikala odling, men insåg snart att trots att de använde de bästa lamporna, odlingsteknikerna och mätinstrumenten för att maximera effektiviteten, blev lönsamhet svårt att uppnå. Det var då de vände sin uppmärksamhet mot själva grödorna. Genom den banbrytande gentekniska metoden CRISPR/Cas9 modifierar NYZU grödornas gener, för att optimera egenskaper som möjliggör mer effektiv odling med samma resurser i vertikala jordbruk. Företaget befinner sig fortfarande i utvecklingsfasen och testar noggrant sina produkter, men de har redan etablerat partnerskap med svenska företag inom vertikal odling. NYZU har även globala visioner och har planer på att expandera till länder som Indien, där svält drabbar miljontals människor.

The Park är en betydelsefull händelse för NYZU då det ger dem möjligheter till nätverkande med andra företag och värdefulla kompetenser. Sebastian jämför NYZUs närvaro på The Park med träning.

“The Park är som att gå till gymmet, den inspirerande miljön och att se andra arbeta motiverar och ökar takten för vår egen utveckling"

Inom en femårsperiod strävar NYZU efter att deras produkter ska vara tillgängliga på marknader över hela världen. Genom att driva innovation och effektivisera livsmedelsproduktionen strävar de efter att göra den globala matförsörjningen mer hållbar och bekämpa svält. Med sin banbrytande teknologi är de fast beslutna att göra verklig och varaktig förändring inom hållbar livsmedelsproduktion och förbättra livet för människor över hela världen.

 

Vi välkomnar NYZU till The Park och önskar de lycka till!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !