fbpx

Nema Problema Utökar Sitt Integrationsskapande Arbete och Mål om Ökad Mångfald

Nema Problema tar täten i The Parks coworking-gemenskap, utvidgar sin verksamhet med 50 procent för att aktivt utmana sysselsättningsgapet mellan inrikes och utrikes födda. I en tid av ökande arbetslöshet strävar organisationen efter att göra Sverige ledande inom integration genom att stötta nyanlända till sysselsättning. Med planer på att anställa nya medarbetare och öka mentorprogrammets deltagarantal, visar Nema Problema vägen mot en inkluderande framtid för hela The Parks gemenskap.

Nema Problema fortsätter att utmana sysselsättningsgapet mellan inrikes och utrikes födda genom en imponerande utökning av sin verksamhet med 50 procent. Genom att bland annat välkomna fyra nya medarbetare intensifierar organisationen sitt arbete för en mer integrerad arbetsmarknad. I en tid av ökande arbetslöshet och ihållande sysselsättningsgap spelar Nema Problema en avgörande roll.

Som en ideell organisation strävar Nema Problema efter att göra Sverige ledande inom integration. Fokus ligger på att stödja nyanlända till sysselsättning och skapa meningsfulla möten mellan människor med olika bakgrund. Statistiska Centralbyråns senaste siffror visar att sysselsättningsgapet mellan utrikes och inrikes födda ligger stadigt på 10 procent.

För att stärka sitt engagemang anställer Nema Problema fyra nya medarbetare och ökar intaget till mentorprogrammet. Under 2023 deltog 300 nyanlända i programmet, och organisationens mål för 2024 är att öka intaget med 50 procent till 450 personer.

“Med Sverige ställd inför ökande arbetslöshet och ett påtagligt sysselsättningsgap blir insatserna från organisationer som Nema Problema avgörande. Därför är vi särskilt glada över att kunna stärka vår personalstyrka med hela 30 procent,” säger Petra Lindberg, verksamhetschef på Nema Problema.

De nya medarbetarna, inklusive programhandläggarna Alok Sedell och Dounya Belmhamdi, programansvarig Malin Bernhardtz och kommunikationsstrategen Lina Kellgren, förstärker organisationen och dess dedikation till integration. Nema Problema representerar inte bara en organisation, utan en inspirationskälla för oss alla på The Park coworking-gemenskapen.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !