fbpx

Internationella företagsledare samlades på The Park Södra

Mikael Ahlström, CEO och grundare för The Park, under Swedish Institute Management Programs studiebesök på The Park Södra

Swedish Institute Management Program (SIMP) är ett ledarskapsprogram för ambitiösa och innovativa företagsledare från Afrika, Asien, Bolivia och norra och östra Europa som vill lära sig att överbrygga gapet mellan vilja och handling kring hållbarhet. Programmet bygger på Sveriges framträdande position inom innovation och hållbart företagande – och dess koppling till den globala ekonomin.

om svenska institutet

Svenska Institutet är en offentlig myndighet med cirka 140 anställda med kontor i Stockholm och Paris. Verksamheten, som huvudsakligen finansieras genom anslag direkt över statsbudgeten, arbetar med att påverka hur Sverige syns och uppfattas globalt. De följer hur internationella nyhetsmedier, digitala kanaler och olika index skriver om (och rankar) Sverige för att analysera den globala bilden. Deras mål är att bygga och bibehålla relationer med människor, organisationer och stater samt öka omvärldens kännedom om Sverige. Tanken är att ett högt förtroende kommer att skapa bättre förutsättningar för investeringar, kulturutbyte, handel och turism vilket kommer att dels bidra till en hållbar utveckling globalt men också locka talangfulla internationella individer. Deras kommunikation sker genom att bland annat marknadsföra Sverige som en möjlig studiedestination. 

I sitt samarbete med Östersjöregionen så finansierar SI även projekt för företag, organisationer och privatpersoner där de erbjuder ledarskapsprogram och studiemedel för att gynna gemensamma intressen.

Ett ledarskapsprogram för hållbarhet

Swedish Institute Management Program (SIMP) är ett ledarskapsprogram för ambitiösa och innovativa företagsledare ifrån olika kontinenter som vill lära sig att överbrygga gapet mellan vilja och handling kring hållbarhet. Företagsledare från 19 länder samlades förra veckan av Svenska institutet (SI) för att delta i en lärande och utbytesvecka med fokus på hållbart företagande. Eventet syftar till att skapa en plattform för att dela inspiration och erfarenheter inom hållbarhet samt erbjuder deltagarna en vecka att vidareutbilda sina kunskaper efter att ha genomfört Swedish Institute Management Programme. De 36 medverkande företagsledarna arbetar inom områden som energi, jordbruk och telekommunikation. Deras gemensamma nämnare är drivet att påverka den globala hållbarhetsutvecklingen inom sina företag, motverka negativ miljöpåverkan samt utveckla deras verksamhet för att bidra till en grön omställning.  

studiebesök på the park

SI (och Sverige) erbjuder en unik chans få värdefulla kunskaper inom temat grön omställning och hållbarhet. Studiebesök genomfördes på bland annat The Park, där framträdande start-ups erbjöd expertis och värdefull kunskap. Förutom detta så hölls även givande workshops och presentationer från svenska hållbarhets- och ledarskapsexperter under eventets gång.

SIMP Sweden Week kan därmed konstateras vara ett värdefullt initiativ för företagsledare som strävar efter att vara en del av den hållbara och framtidssäkra världen. Genom att samla erfarenheter och kunskap från olika delar av världen, spelar dessa ledare en viktig roll i att forma en mer hållbar framtid för oss alla. Är du också intresserad av ledarskapsprogrammen? Läs mer på länken här!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !