fbpx

Cresponix får ny investerare till teknik för skamfri scampi

Pär Svärdson investerar i teknik för skamfri scampi

Mathias Djurstedt som vi känner igen från The Park Södra där han parallellt varit med och utvecklat en unik modell för att odla skamfri scampi! Nu har entreprenören Per Svärdson som grundat både Adlibris och Apotea investerat i Mathias nystartade bolag Cresponix för att nu etablera en första svensk odling i större skala. Odling av fisk och skaldjur är världens snabbast växande livsmedelsbransch.

 

Nu kan produktionen komma igång på riktigt efter mycket arbete och förberedelser. Vi har en ändamålsenlig lokal och stöd från våra investerare. Det känns som att vi hittat den fjärde spelaren till vårt dreamteam för framgång. Med Pär Svärdson ombord, mig - den unga entreprenören, forskaren samt industriexperten har vi ett dreamteam för framång. Vi har även rekryterat en världsexpert på Yngelkläckeri från Brasilien som kommer att ansluta under hösten.

Professor Anders Kiessling och en branschexpert från Brasilien Sergio Zimmermann, har de senaste 10 åren utvecklat en landbaserad vattenbruksteknik med kommersiella anläggningar i 

Sydamerika och Afrika. De goda resultaten både kring hållbarhet, ekonomi och produktkvalité som gavs i tropiskt klimat, blev grunden till Cresponix som nu har tagit fram en variant av tekniken som kan fungera i “kallare” klimat. 

Teknikens högteknologiska kretslopp löser utmaningar kring foder, avfallshantering, produktionskostnad och räkans hälsa. Man undviker också de långa transporter som scampi-produkter har idag

Det känns verkligen roligt att vara med om att ta det här projektet till nästa nivå. När vi grundade Östersjöfabriken så hade jag en vision och det känns väldigt roligt att kunna ta den vidare och investera i en så välgrundad idé som den som teamet på Cresponix har.

Mathias flyttar till Västervik fokuserar helhjärtat på etableringen och vi på The Park önskar honom ett stort grattis och varmt lycka till på nya äventyr!

https://cresponix.se/

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !