fbpx

Attention – en rikstäckande megafon för personer med NPF

Innan Riksförbundet Attention fanns ingen organisation som täckte hela NPF-området. Särskilt ADHD var eftersatt: ”Idag vet de flesta vilka NPF-diagnoserna är och hur de kan ta sig i uttryck. Vilket Attentions arbete bidragit till på många sätt”, säger Cecilia Brusewitz, informatör på Attention.   The Parks medlemmar – intresseorganisationen Riksförbundet Attention – har funnits sedan år 2000 och var från början ett initiativ taget av främst frustrerade föräldrar som kämpade för sina barn med NPF: (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, AST, Tourettes syndrom och språkstörningar).
Vi lägger örat mot marken och tar reda på vad som behövs göras just nu.
Anhöriga och personer med egen diagnos slöt inom kort samman och fick en stark röst och en plattform som bidragit till ökad kunskap generellt om NPF men också inneburit en betydande påverkan på beslutsfattare. – Det är smått fantastiskt att se hur många mötesplatser, aktiviteter och hur mycket påverkan Attention möjliggjort med hjälp av våra medlemmar, eldsjälar och lokalföreningar. Idag vet de flesta vilka NPF-diagnoserna är och hur de kan ta sig uttryck. Så såg det inte ut vid millennieskiftet och Attentions arbete har på många sätt bidragit till det, säger Cecilia Brusewitz.

Kunskap gör skillnad

En stor framgångsfaktor till Attentions växande organisation är att de har aktiva medlemmar och lokalföreningar som jobbar hårt för att erbjuda gemenskap och staka ut gemensamma mål för deras arbete. – Sedan tror jag vår tro på kommunikation är viktig. Ett av våra motton är ”kunskap för skillnad” och det genomsyrar allt vårt arbete. Vi lägger helt enkelt örat mot marken och tar reda på vad som behövs göras just nu. I deras kommunikation trycker de främst på rätten till ett fungerande liv med NPF och rätten till att vara olika. Cecilia berättar att leva med en i många fall normbrytande funktionsnedsättning i många fall innebär att man mer eller mindre tvingas tänka utanför lådan. – Det tycker jag vi gjort något bra av. Vi är uppfinningsrika när det kommer till att nå ut och lyfta vår ofta utsatta målgrupp.

Berikar arbetet med co-working

Attention tror på samverkan och att en kreativ miljö kommer att tillföra mycket till deras arbete. Atmosfären hos oss på The Park passar deras ofta dynamiska arbetssätt. Vi hoppas självklart att de kommer kunna boa in sig hos oss inom en snar framtid. – På grund av pandemin så har vi inte hunnit bekanta oss med våra nya ”kollegor” men vi ser fram emot nya, spännande möten. Jag över övertygad om att vi kommer trivas utmärkt. Attentions temalåt: Laleh – Bara få va mig själv

Är du också intresserad av att sitta i ett co-working space? Tveka inte att höra av dig till våra trevlig rådgivare på The Park så återkommer de till dig inom kort.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !