fbpx

“Praktikperioden på The Park var väldigt lärorik och hands-on”

Therese Myrbäck – Testimonial

Therese Myrbäck studerade till Agile IT Project Manager när hon ansökte om praktikplats på The Park. Här berättar hon om både praktiska och teoretiska delar hon tar med sig från sin praktikperiod hos oss. Therese är en glädjespridare och bra lyssnare som bidrog med många bra idéer till vårt utvecklingsteam. 

“Mottagandet när jag började min praktik var toppen, gänget på The Park är riktigt härliga! Varje dag kliver man in på kontoret och får ett glatt bemötande vilket kickstartar dagen på ett fantastiskt sätt och behöver man någonsin hjälp så finns det alltid någon att fråga. Det är även från The Park jag fått mitt nya favoritmotto: “Det här är den bästa måndagen den här veckan!”

Praktikperioden på The Park var väldigt lärorik och hands-on. Det jag kommer att ha med mig i framtiden är vetskapen om hur jag vill att min framtida arbetsplats ska se ut och hur viktigt jag själv tycker det är att vara strukturerad och tydlig gällande arbetsuppgifter.”

Vad fick du göra under din praktikperiod?

“Jag pluggar Agile IT Project Manager och fick under första delen av min praktik fokusera på främst Projektledning inom IT men också förändringsledning vilket har varit väldigt lärorikt. Under den andra delen av min praktik valde jag att inrikta mig på marketing där jag dels tillsammans med marketing-teamet startat ett SEO-projekt.”

Vad var din största lärdom?

“Min största lärdom är nog hur gruppdynamiken ändras och utvecklas både på gott och ont genom förändringsledning. Vi får aldrig glömma att alla människor är olika och reagerar olika på förändringar. Att bygga ett sammansvetsat team där alla respekterar varandra är något som kommer att ta mycket tid och arbete men det är så värt i slutändan när man blickar tillbaka på den progress som gjorts.

Mitt starkaste minne från min praktikperiod var när jag och en kollega för första gången lyckades att skapa och skicka iväg ett digitalt kontrakt via vårt bokningssystem, vilket är en funktion som The Park har försökt utveckla under hela 2 år. Detta var en enorm seger! … och att jag råkade ramla i trappan och samtidigt spillde ut en hel kopp kaffe under mina första dagar på jobbet haha! Men jag tycker att jag har utvecklats både som person och professionellt. Jag tror att man ständigt lär sig saker, både medvetet och omedvetet som man bär med sig vidare till nästa arbetsplats.”

Skulle du rekommendera The Park som praktikplats till andra? 

“Jag skulle rekommendera The Park som praktikplats till de personer som är självgående, strukturerade och gillar att ta egna initiativ. På The Park får du som sagt en väldigt hands-on praktikplats där du snabbt får uppgifter inom det område du studerar.  Ett tips jag har till alla som söker praktik hos The Park är att säkerställa att du får en handledare som har möjlighet att hjälpa och vägleda dig genom din praktik och att ni tillsammans sätter upp en bra plan på hur praktiken ska se ut och vilka områden du vill fördjupa dig i. Då kommer din praktik bli super!”

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !