fbpx

Tom och Emil tar vegansk fisk till nästa nivå

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hooked Foods drivs idag att två glada och framåtsträvande energiknippen – Emil Wasteson och Tom Johansson. Tillsammans är de på god väg att ta fram fyra veganska fiskalternativ under namnet Hooked Foods. Inom kort lanseras smaksensationen, tonfisk, en fiskart som sedan länge varit utrotningshotat: “Det är inte oss det handlar om utan om en större förändring”, säger Tom på Hooked. 

Tom är uppväxt ute i Stockholms skärgård där fisk och skaldjur alltid varit en självklar del i familjedieten, nästan som en religion. När hans syster tog steget att bli vegan var det som att hon svor i kyrkan och det blev ett hett diskussionsämne runt matbordet på kvällarna.

– Det min syster saknade allra mest var just fisk och skaldjur och de få växtbaserade alternativ på marknaden saknade både smak och näring.

Tom blev då hopkopplad med Emil genom en gemensam vän och tillsammans började de kolla närmre på industrin och insåg att fiskeindustrin står inför enorma utmaningar med en konsumtion som estimeras öka med 30% de närmsta tio åren. Detta samtidigt som överfiske, kollapsande odlingar och halter av mikroplaster och tungmetaller redan idag är ett stort problem. Insikten var att ett hälsosamt och miljövänligt alternativ till fisk och skaldjur behövs mer än någonsin.

Det märks att människor trivs här …

Det som främst motiverar Hooked Foods-killarna är att de vill bidra med största möjliga positiva påverkan i världen. Under de mest utmanande perioderna har deras mission att leda övergången till ett hälsosammare seafood-ekosystem hjälpt dem att fortsätta.

– Det är inte oss det handlar om utan om en större förändringar. Det är otroligt motiverande att känna att vi är stolta över det vi gör.

Tävlingen som resulterade i chock och skratt

Förra vintern anmälde sig killarna till Polar Bear Pitching, en pitch-tävling som utförs stående i en isvak. För att förbereda sig gick de till en isbadscoach och åkte i 10 minusgrader ut till Djurgården för att träna.

– Tävlingsmänniskor som vi är hoppade vi i och efter ett par minuter klättrade vi stolta och höga på adrenalin uppför stegen.

Det de inte såg var att den svåra delen inte hade börjat än. Deras handdukar hade nämligen fryst fast i bryggan och deras händer var så kalla att ed inte lyckades få på sig kläderna. Tillslut tog de sig till en hotell-lobby där de satt resten av förmiddagen, huttrande och var halvt i chock över upplevelsen.

– Tyvärr blev pitch-finalen inställd på grund av Covid-19, men isbadet var inte förgäves! Det hade slagit an något i oss och trots den inte alltför positiva upplevelsen har vi båda fortsatt med kallbad sen dess.

Don’t stop us now

Då Hooked verkligen älskar sitt jobb och alltid har det roligt på jobbet är deras temalåt givetvis Queen – Don’t stop me know.

Vi på The Park tycker det är fantastiskt kul att höra att Tom och Emil trivs hos oss och att de gillar viben i vårt community.

– Vi har våra platser med bra arbetsro men även lobbyn med mer avslappnad och chill atmosfär. Det märks att människor trivs här och det är en positiv stämning som sprids. Att The Park dessutom är taggade på att göra event (när situationen tillåter) är något vi värdesätter.

En viktig del för Hooked är att genomföra smaktester och PR-events för deras produkter. Januari 2021 kan ni bland annat förvänta er ett lanseringsevent i våra lokaler för deras nya produkt. Håll utkik![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !