fbpx

Riksförbundet Attention bjuder in till samarbete med fika

Riksförbundet Attention bjuder in till samarbete med fika

Riksförbundet Attention bjöd idag på fika i bistron på The Park Södra. Förbundsordförande Anki Sandberg, folkbildningsutvecklare Elin Pietras och projektledare Klara Cederqvist berättade vad Attention är och hur de arbetar för att sprida kunskap och erbjuda stöd och gemenskap för alla med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), såsom ADHD och Autismspektrumtillstånd.

Vi trivs jättebra på The Park och det kändes finns att många ville prata med oss om vårt arbete för medlemmar med adhd, autism och andra NPF-diagnoser. Vi är alltid öppna för samarbeten med andra organisationer som också vill driva frågor som är bra för våra medlemmar,säger Anki Sandberg om varför de ville genomföra eventet i bistron.

Förbundsordförande Anki Sandberg inledde med att berätta vad Attention jobbar med. Centralt i presentationen var Attentions ‘Vägen Vidare’, ett projekt med fokus på att hjälpa UVAS– Unga som Varken Arbetar eller Studerar. Syftet med projektet är både att ge unga med NPFer en chans att göra sina röster hörda, och att samla in erfarenheter som på sikt kan hjälpa fler unga att hitta en sysselsättning. Attention jobbar dock med att hjälpa människor i alla åldrar från olika samhällsskikt.

“Våra medlemmar finns i alla åldrar och därför jobbar vi med många olika frågor. Viktigast är förbättringar för vår målgrupp inom skola, vård, socialtjänst och arbetsmarknaden. Attention står för lösningsfokus. Vi vill inte bara kritisera sådant som är fel utan också lyfta fram goda exempel,” säger Anki om deras arbete.

  Elin Pietras och Klara Cederqvist presenterade bland annat projektet Vägen vidare för att hjälpa unga med NPF att hitta sysselsättning.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !