fbpx

Pharmista Technologies- Revolutionerar marknaden för graviditetstester

Bildtext: Alice Mattsson, VD (till höger), och kollega Radvilé Zubryté (till vänster).

Pharmista Technologies leder utvecklingen inom graviditetstest-marknaden med ett banbrytande återanvändbart test som kombinerar modern teknik, hygien och hållbarhet.

Alice Mattsson, VD för företaget, betonar vikten av att erbjuda kvinnor en modern och pålitlig lösning för graviditetstestning. Produkten representerar inte bara teknologiska framsteg utan också en hållbar och ansvarsfull strategi för reproduktiv hälsa.

Företaget fokuserar inte bara på tekniska innovationer utan strävar också efter användarvänlighet. Genom att göra testupplevelsen enklare och mer tillgänglig vill de minska stress och osäkerhet förknippat med graviditetstester.

Pharmista Technologies engagerar sig i hållbarhet och användarvänlighet och en central del av deras affärsstrategi och bredare mission är att främja ansvarsfull och modern reproduktiv hälsa. De tar ledningen i att forma en framtid där kvinnor förväntar sig mer av sina reproduktiva hälsovårdsprodukter.

Vi frågar Alice Mattsson, VD för Pharmista Technologies, om inspirationskällan bakom det återanvändbara graviditetstestet och hur hon tror att det kan förändra upplevelsen för kvinnor vid graviditetstester.

– Idén om det återanvändbara graviditetstestet föddes när jag köpte ett test och funderade över bristen på återanvändbara alternativ. Efter att ha diskuterat idén med vänner och genomfört en marknadsundersökning där över 500 svar kom in, och där 90 % av respondenterna var positiva till en återanvändbar lösning, grundade jag tillsammans med kemisten Robert Porter och CTO Radvile Zubryté företaget Pharmista. Under de senaste 2,5 åren har vi arbetat intensivt med att utveckla tekniken, berättar Alice

Innan jul fick Pharmista Technologies ett glädjande besked om att de hade blivit antagna till ett acceleratorprogram inom life-science. Som en del av detta program tilldelades de även en investering som skulle möjliggöra vidareutveckling av tekniken, produkten och affärsmodellen. Utöver att onboarda i programmet ser företaget nu fram emot att rekrytera ytterligare en person inom forskning och utveckling. Dessutom planerar de att säkra patent i fler länder, inklusive Europa, USA, Australie rrrfdewssdfesrn, Sydafrika och delar av Asien.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !