fbpx

Möt vår Maskot– Wilmer!

Wilmer, 4, håller till i bistron på The Park Södra. Foto: Lisa Söderström / The Park

På The Park Södra har vi många karaktärer som känns lika mycket som en del av huset som kittet i tegelfasaden, men ingen mer än allas favorit café-värd– Wilmer!

Wilmer, 4, har varit medlem på The Park sedan årsskiftet 2021-2022, och är officiellt en medarbetare på företaget Myflow. Men under året som gått har han också blivit en viktig del av arbetet i bistron, där alla hans fyrbenta vänner och kollegor är välkomna.

Vi träffade Wilmer i just bistron, för att höra mer om hans centrala roll på The Park. Själv var Wilmer mycket upptagen med viktiga uppdrag (som att bli kliad bakom öronen och äta godis) men hans matte, Anna Forsberg, hade som tur var möjlighet att svara på några frågor.

Wilmer och matte Anna. Foto: Lisa Söderström / The Park

Som några kanske vet är Wilmer en rescue hund från Rumänien. Hur länge har han varit hos dig och hur såg hans liv ut innan han kom till Sverige?

– Wilmer kom till Sverige och till mig i september 2021 via organisationen Lost & Found Rescue Dogs. Jag hade anmält intresse för en hund och de matchade oss. Hans livshistoria är lite oklar – men han är hittad av ett lokalt hundshelter som gav honom skydd under ganska lång tid. Han behövde verkligen komma ifrån det inhägnade och kalla sheltret och få ett nytt liv.

– När han kom var han mycket skygg, så vi fick öva långsamt innan han vågade gå in genom dörrarna till The Park och vara där det är mycket folk. Nu springer han in och hälsar glatt på alla människor han möter.

Vad tycker Wilmer om att komma till The Park?
– Han älskar The Park! Om jag säger att vi ska gå hit ställer han sig vid ytterdörren och springer hela vägen hit. Passerar vi utanför en söndag och inte går in blir han mycket olycklig.

– Det är hemligt att jag ibland är här utan honom. Jag måste säga att jag ska “gå på möte”. Då lägger han sig i soffan.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för Wilmer?
– Alla arbetsdagar börjar med att slå sig till ro med en liten tuggpinne. Sedan dricker han en slurk vatten och när detta är klart är det dags att nätverka och hälsa på vänner. Han brukar hålla koll på entrén, kaffe-apparaterna och poddstudion. Ser alltid till att hälsa på kollegorna i mood-manager teamet och bistron.

Mood-Manager Linnea passar på att få sin dagliga Wilmer-dos. Foto: Lisa Söderström / The Park

Vad är ditt favoritminne med Wilmer på The Park?
– En dag satt en mycket nervös kvinna i entrén i väntan på en anställningsintervju. Wilmer gick fram och gjorde sitt jobb. När det var dags att gå upp var det en glad och avslappnad kvinna som gick upp. Jag hoppas hon fick jobbet!

– Jag har stor respekt för att personer kan vara rädda för hundar (eller såklart allergiska). En gång bad en man mig att inte släppa fram Wilmer, då han enligt egen utsago är mycket hundrädd. Så Wilmer höll sig på avstånd. Men se en stund senare provade mannen att själv närma sig Wilmer och efter en stund kliade han honom på magen. Båda lika nöjda!

Finns det någonstans man kan få sin Wilmer-dos även om man inte är på Södra varje dag?
– Vi bor nära The Park intill Tantolunden. Därför kan man på instagram följa han äventyr ute via hashtagen #tantohunden. Men får han många fans får jag väl starta ett eget konto antar jag!

Wilmers favoriter 🐶

  • Plats på The Park: Bistron på bottenplan
  • Godis: Knapriga leversnacks
  • Leksak: En tennisboll (gåva från The Park-medlem) och en stor tygknut att bita i.
  • Ställe att bli kliad på: Bakom öronen, rumpan vid plýmsvansen eller på magen.
  • Aktivitet: Gosa, nosa, strosa!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !