fbpx

Varför Health Integrator står ut bland dagens hälsoplattformar

På bild (fv): Jenny Bellgran Growth Hacker, Jonas Höglund CPO, Jens Aronsson, Development Lead på Health Integrator.

Health Integrators hälsoplattform har bidragit till stor samhällsnytta inom vårdsegmentet i Stockholm. Och deras passion för sitt jobb går inte obemärkt förbi i kontorskorridorerna: ”Vår framgångsfaktor är just att vi är ett grymt team”, säger Fredrik Söder,  Health Integrators VD och grundare.  Hur många kalorier får man äta per dag? Hur många timmar i veckan måste man träna för att gå ner i vikt? När vi tar hjälp av hälsoplattformar idag är vi ofta i ett stadie där vi känner att det måste ske en förändring. Vi vill må bättre och känna oss starkare. Att bara få hjälp av ett strikt kost– och träningsschema kan lätt medföra att motivationen droppar efter en viss period. Det är en av anledningarna till att våra medlemmar på Health Integrator valt att hitta långsiktiga planer baserat på klinisk evidens. – Vi startade vår verksamhet för cirka 7 år sedan och är ett gäng på cirka 15 personer där alla har en bakgrund i olika industrier som; IT, Finans och Läkemedel, säger Fredrik Söder.

Health Integrator godkänd av Karolinska Institutet

Det som får Health Integrator att sticka ut bland sina branschkollegor är deras breda research och individuella kompetens. Tjänsten är dessutom vetenskapligt utvärderad. Den har både testats och validerats i en randomiserad kontrollerad studie på Karolinska Institutet. – Redan efter tre månader kunde vi se statistiskt signifikanta skillnader vad gäller exempelvis blodtryck och vikt mellan den grupp som använde tjänsten och den grupp som inte fick tillgång till den, säger Ylva Trolle Lagerros, överläkare på Överviktscentrum inom Region Stockholm och forskare vid KI.

Myntade begreppet hälsoobligation

Ett av Health Integrators starkaste drivkrafter är att förebygga utveckligen av kroniska sjukdomen diabetes typ-2. Tillsammans med region Stockholm startade de därmed en unik hälsoobligation – den första i sitt slag. Med hjälp av plattformen kunde personer i riskgruppen få stöd av en personlig hälsopedagog och 6 250 kronor att spendera på hälsorelaterade produkter och tjänster. Den långsiktiga idén med obligationen var att förebygga sjukdomar, inte bara behandla de redan sjuka. – Vår framgångsfaktor är just att vi är ett grymt team. Alla är väldigt olika men väldigt drivna, vilket gör att vi hela tiden hittar lösningar på nya problem eftersom vi angriper det med många olika kompetenser, säger Jonas Höglund.

Co-working framför traditionellt kontorsrum

Idag sitter företaget på vårt co-working space The Park Södra. De är en härlig grupp som sprider mycket glädje och energi i våra kontorslandskap. – The Park är flexibelt, en förutsättning får att vi ska komma framåt som bolag och som även passar utmärkt nu under Corona.

Health Integrators temalåt

Beatles – Help I need somebody … säger de som har behov av bättre hälsa. Tillsammans på plattformen skapar vi 24K magic, avslutar Jonas Höglund.

Är du också intresserad av att sitta i ett co-working space? Tveka inte att höra av dig till våra trevlig rådgivare på The Park så återkommer de till dig inom kort.

[tek_button button_text=”Kontakta oss på The Park” button_style=”tt_primary_button” button_color_scheme=”btn_primary_color” button_hover_state=”” button_icon_bool=”no” button_link=”url:https%3A%2F%2Fthepark.se%2Fkontaktaoss%2Fkontorsrum-boka-visning%2F|title:Kontakta%20oss%20p%C3%A5%20The%20Park||” button_position=”button-center”]

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !