fbpx

Suicide Zero får 5 miljoner av Postkodlotteriet

Fotograf: Victor Lundmark

Varje år fördelas det överskott från Postkodlotteriet till ideella organisationer. 
Årets nya förmånstagare är våra medlemmar Suicide Zero och de kommer därmed årligen få ta emot en summa om fem miljoner kronor.

Vi från The Park vill rikta våra varmaste gratulationer till Suicide Zero och tacka dem för de otroligt viktiga arbete de dagligen gör för att stoppa självmord.

I Sverige dör runt 1500 människor om året i självmord, det är sju gånger fler än vad som dör i trafiken. Det är fler än var tionde person som har haft någon inom familjen som tagit sitt liv och nästan varannan person har känt någon som begått självmord.

– Det här är ett fantastiskt besked! Vi är otroligt tacksamma över att Poskodlotteriet väljer att sätta fokus på det – bokstavligt talat – livsviktiga arbetet med att stoppa självmorden. För vår verksamhet är det här pengar som kommer göra stor skillnad."

Suicide Zero är en svensk ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden. De gör allt för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap. Det kan handla om att utbilda allmänheten, påverka beslutsfattare och stödja forskning om självmord.

– De resurser som idag satsas på suicidprevention står inte i relation till hur stort problemet är och det finns mycket okunskap, tabun och rädsla kring självmord. Med hjälp av det generösa basstödet från Postkodlotteriet kan vi nå ut till många fler med våra utbildningar och arbeta ännu mer med att påverka politiker och andra samhällsaktörer, säger Rickard Bracken.

Hela överskottet från Postkodlotteriet går till ideella organisationer och har de senaste åren landat på runt en miljard kronor per år. Suicide Zero är organisation nummer 60 att bli förmånstagare.

– Postkodlotteriets lottköpare gör redan idag en enorm skillnad inom många områden. Med Suicide Zero som förmånstagare kommer man nu även bidra till ett målinriktat arbete med att få ner antalet självmord i Sverige."

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !