fbpx

Ett bättre välmående på arbetet! – Möt vår medlem, Välmående Coachen

The Park medlemmen Samuel Eyob är initiativtagare till eventet 'Ett bättre välmående på arbetet!' nästa vecka. Foto: Lisa Söderström / The Park

“When you focus on the good, the good gets better!”

Den 22 November anordnas eventet Ett bättre välmående på arbetet! på The Park Haga. Mellan kl 16.30-19 kommer man kunna ta del av inspirerande föreläsare från Stockholms stad och The Inner Foundation, diskussion kring hur man skapar en hälsosam och inkluderande arbetsplats, idèer och tankar kring psykologisk trygghet, ledarskap och sammanhållning. Allt för att svara på frågan– hur ska man tänka för att skapa en bra miljö för alla?

Bakom eventet står The Parks egna medlem Samuel Eyob, AKA Välmående Coachen. Vi träffade Samuel i veckan för att prata mer om hans engagemang kring välmående.

– Beskriv välmående coachen Samuel Eyob

Som coach är jag passionerad, resultatinriktad och utvecklande, och gillar att stötta andra att lyckas nå sin fulla potential. Som individ är jag nyfiken, målmedveten, lösningsorienterad och kreativ, och trivs som fisken i vattnet tillsammans med andra likasinnade individer. Jag gillar mat (svag för frukt & grönt!), musik, natur och träning.

– Vad betyder välmående för dig?

För mig betyder välmående att man mår bra med sig själv. För att göra det behöver man ha goda förutsättningar för att må bra– fysiskt, psykiskt, socialt, emotionellt och ekonomiskt. Vissa behöver stöd för att uppnå alla dessa delar och bygga ett hållbart välmående, och det är där jag kommer in i bilden.

– Hur kommer det sig att du blivit så engagerad i just välmående?

Jag började som personlig tränare, men jag insåg snabbt att välmående handlar om så mycket mer än att ta hand om sin “yttre”– sin kroppsliga– hälsa. I den rollen möttes jag av många som, trots att de var fysiskt aktiva, av olika anledningar inte mådde så bra. Där och då väcktes mitt intresse för välmående som en helhet, och genom nyfikenhet och engagemang utrustade jag mig själv med mer kunskap. Därifrån utvecklade jag min verksamhet från att vara en fysisk coach till bli en välmående coach, för att hjälpa människor nå sin fulla potential. Mitt mål är att bidra till ett mer hållbart välmående samhälle genom att stötta, hjälpa och guida så många människor jag kan,

– Vad tycker du är viktigast när det gäller välmående på arbetet?

Det allra viktigaste när det kommer till välmående, både på arbetsplatsen och rent generellt, är att komma ihåg att välmående inte bara är en sak– det är flera delar som hänger ihop med varandra. För arbetsplatser tycker jag att det är viktigt att man skapar en psykologiskt trygg arbetsplats. För att lyckas med det är det otroligt viktigt att vara närvarande– eller “härvarande”, som jag brukar säga. Vi behöver förstå, samspela och samarbeta med varandra för att må bra. Och när vi mår bra, gör vi bra också!

– Vad eller vem inspirerar dig?

Jag har flera inspirationskällor, och en av dem stora är min mamma. Men jag ser till att jag omger mig med massor av bra förebilder. På så sätt inspireras jag mycket av livet, och allt som finns runt omkring oss. Mänskligheten har kommit väldigt långt och utvecklats på ett helt fantastiskt sätt, men därför måste vi också påminnas om att människan ständigt behöver tas hand om, eftersom vi lever i förändring – konstant.

Tack Samuel!

Skapa en hälsosam och inkluderande arbetsplats

Var med på Ett bättre välmående på arbetet! den 22 November på The Park Haga.

Inte medlem på The Park? Kontakta events@thepark.se för mer info!

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !