fbpx

Kraftig utveckling på efterfrågan för coworking i Stockholm

Att coworking har blivit ett populärt fenomen kan knappast ha undgått många. Under de senaste åren har marknaden för coworking i Stockholm vuxit med ca 20% per år, en så pass kraftig tillväxt att kontorsmarknaden i stort ritats om till fördel för flexibla och service-drivna erbjudanden. 

Tillsammans med yta.se – marknadsplatsen för coworking har vi tagit fram nya siffror på marknadens utveckling under de senaste åren. 

 

– Det är såklart roligt att få en bekräftelse på att efterfrågan på den produkt vi bygger växer.”

Idag är över 4.5% av den totala kontorsytan inom tullarna i Stockholm coworking, nästan dubbelt upp sedan 2019. 

I slutet av 2022 nådde marknaden nya rekord på alla plan. Totalt var utbudet av coworking i Stor-Stockholm
371 000 kvm fördelat på 213 anläggningar. Marknaden omsatte för första gången över 1,5BSEK, och beläggningsgraden noterades på 81%, det största sedan det började mätas i början av 2021. På The Park öppnade vi 2st nya anläggningar under året, Sjöstaden samt Marievik, samt hade glädjen att presentera nyheten att vi utökar med en anläggning i Forskaren i Hagastaden under 2024. 

Ett område som varit något åsidosatt när det kommer till coworking är Södermalm, som endast har 35 000 kvm coworking idag. På The Park såg vi det som en självklarhet att Söder kräver en levande arbets- och mötesplats, och öppnade därför mars 2019 The Park Södra som blev Söders största coworking.

Enligt Daniel Olsson, CMO på yta.se, har det senaste året Google sökningarna efter flexibla kontor på Södermalm ökat med över 50%. Men en stark beläggningsgrad är det däremot svårt för många hyresgäster att hitta ett tillgängligt kontor som passar deras team, en utmaning som vårt förmedlingsteam ofta har stött på över åren när det kommer till Söder säger Daniel. 

På The Park Södra finns det för tillfället några utvalda kontor lediga för företag i storleken 8 till 16 arbetsplatser. Med väl tilltagna gemensamma ytor så som lounge och mötesrum, ett trevligt kafé i entréplan, och en inspirerande vibe finns det något för alla. 

Är ni intresserade av att komma på en visning? Maila oss på sales@thepark.se så visar vi gärna upp de kontor vi har lediga för tillfället. 

– Med tanke på den starka tillväxten i efterfrågan efter kontor på Södermalm ser vi att The Park ligger helt rätt i tiden, det enda vi önskar är att de skulle öppna ännu fler anläggningar i området då vi spår att trycket bara kommer bli högre framåt.”

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !