fbpx

Årets Coworking – Intervju med Workaround

Alexander Greidinger, Helena Rex, Linda Påhlman och Stefan Söderlindh träffades på The Park Södra för att prata om The Parks år som Årets Coworking Space 2021.

Nomineringsprocessen för Workarounds initiativ Årets Coworking Award har dragit igång och insamlingen av nomineringar och feedback från såväl medlemmar som branschens aktörer pågår för fullt fram till årsskiftet. Som vinnare av kategorin Årets Coworking Space 2021 satte sig vår VD Helena Rex och Sales Specialist Linda Påhlman ner med Workaround för en uppföljningsintervju. Så här lät det när de träffade Alexander Greidinger och Stefan Söderlindh här på The Park.

Årets Coworking Award 2022 - Vi träffar förra årets vinnare The Park!

Vi möter upp Helena Rex och Linda Påhlman i den livliga loungen innanför The Parks nya bistro och hugger med oss varsin kaffe innan vi tar oss upp till Walk in The Park, The Park Södras gångbro över Magnus Ladulåsgatan där vi lyckas hitta perfekta platser för vårt samtal. När vi sågs här för en intervju förra gången, i februari, var Helena nytillträdd VD med spännande planer för 2022. Nu, i november, är Helena sedan länge varm i kläderna och vi är såklart nyfikna på vad som hänt under året!

Gångbron Walk in The Park över Magnus Ladulåsgatan ligger på den översta av The Park Södras fem våningar i Stockholmsverken.

Hur har året varit för The Park? 

“Det har hänt så mycket på så många olika plan! Till att börja med öppnade vi i maj en hub med fokus på motion graphics och metaverse i Hammarby Sjöstad tillsammans med Goodbye Kansas. Vi har signerat ett avtal med en ny anläggning i Marievik med fokus på hållbarhet och återbruk som vi öppnar i januari 2023 så där är förberedelserna i full gång, och vi har signerat ytterligare ett avtal om en ny Life Sciences-hub i ‘Forskaren’ i Hagastaden, där vi räknar med att slå upp dörrarna i början av 2024”, säger Helena.

“Det är enkelt att bara peka på nyöppningar och kommande projekt, men vi har även arbetat väldigt hårt med vårt erbjudande, hur vi arbetar samt vilka kompetenser vi behöver ha i vårt team framåt”, fortsätter Helena. “Vi har infört ‘Conference Memberships’ vilket innebär att företag i närområdet enklare kan boka konferenser och ta del av vårt erbjudande utan att vara en officiell medlem hos The Park. Vi har utvecklat erbjudandet runt våra studios och öppnat fler studios på The Park Södra, vi har öppnat vår bistro med fullständiga rättigheter på The Park Södra, och vi har vuxit teamet med flera nya nyckelroller så som en ny Head of Sales and Communications, Head of Workspace and Community med ansvar för att fortsätta utveckla vårt starka community, samt en content producer som arbetar med att lyfta fram våra medlemmars framgångshistorier i sociala medier och podcasts. Kort sagt – Året har handlat väldigt mycket om att sätta och utveckla vilka vi är och det händer otroligt mycket på många olika fronter.”

Det kan man minst sagt säga! Vad händer framåt då, bortsett från alla kommande spännande nyöppningar?

“Vi har arbetat mycket med vår egna Community-plattform som vi för tillfället pilotar i en lite mindre grupp innan vi går ut med den bredare innan årets slut. Det blir en medlemsdriven plattform någonstans mitt emellan Facebook och LinkedIn med syfte att stärka våra medlemmar och vårt nätverk ännu mer genom att skapa bransch- och nätverksrelaterade hubbar där våra medlemmar kan driva frågor och utbildning inom de områden som intresserar dem. Det kommer också innebära att våra medlemmar lättare kan hitta varandra, oavsett vilken The Park de sitter på rent fysiskt. Vi tror mycket på kraften i livslångt lärande och utveckling, och där skall vi vara en möjliggörare för våra medlemmar genom att erbjuda plattformen och sätta vissa ramar, men diskussionen drivs av medlemmarna.”

Om ni kikar i spåkulan framåt för branschen i stort – Vad tror ni vi kommer se mer av och vad kommer efterfrågas under det kommande året?

“Först och främst så är vi övertygade om att intresset för flexibla avtal kommer att fortsätta öka” säger Linda och Helena håller med. “Vi tror dock att vi behöver tänka ett steg längre och försöka se hur vi kan förenkla vardagen för våra medlemmar och hjälpa dem att få ihop helheten i takt med att gränserna mellan arbetsliv och privatliv suddas ut mer och mer. Kringtjänster såsom träning och möjlighet att ta med mat hem kommer bli allt mer efterfrågat och något vi kommer att behöva erbjuda för att stötta våra medlemmar i vardagen. Vi tror även att efterfrågan för en gemenskap med kunskapsdelning och informationsutbyte kommer att öka och till stor grad vara en avgörande faktor till varför man väljer att åka in till ett kontor”, fortsätter Helena och Linda.

“Sist men inte minst tror vi att vi och våra branschkollegor kommer behöva vara ännu närmare våra medlemmar framåt och gå mot en hyperflexibilitet där vi behöver ha fler koncept för att möta temporära svängningar i behov, t ex att under kortare perioder kunna skala upp och ned sina medlemskap där så krävs och vara ännu mer lyhörda för medlemmarnas behov. Det kommer att kräva mycket av oss, men vara absolut nödvändigt för att följa med i utvecklingen och möta tilltagande behov”, avslutar Helena.

Årets Coworking Space 2021
Nyblivna VD Helena Rex och grundare Mikael Ahlström var peppade att få ta emot Årets Coworking Space förra året.

Avslutningsvis – Hur har utmärkelsen “Årets Coworking Space” påverkat er under året?

“Det har varit jättekul och vi är så stolta över utmärkelsen. Vi har skyltat med det såväl internt som i vår externa kommunikation. Vi har även använt det i vår rekrytering som ett kvitto på att vi gör mycket rätt hos oss. Nu när vi växer har det varit väldigt positivt då många får upp ögonen för oss”, avslutar Helena.

Vi på Workaround tackar Helena och Linda för en trevlig pratstund och ser mycket fram emot att få besöka The Parks nya anläggning i Marievik när den öppnar under januari månad!

Tack själva Alexander och Stefan!

Läs mer om Workarounds initiativ Årets Coworking Stockholm, dess olika kategorier och tillvägagångssätt här.

Gillar du den här artikeln? Dela den gärna!

LinkedIn
Facebook
Twitter

Kontakta community

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Testa The Park

Tipsa om en gäst

Skriv in gästens uppgifter nedan så tar vi från The Park kontakt

Ansök om medlemskap !

Ansök om medlemskap !

Begär offert

Ansök nu

Boka Visning Studios !

Boka Visning !

BOKA EN VISNING för konferens!

Boka Visning !