5 saker att tänka på när du väljer vilket coworking space som är rätt för dig

Att välja vilket coworking space som är rätt för just dig är inte det lättaste. Det är därför vi har skrivit denna guide som tar upp de 5 viktigaste sakerna att tänka på när du gör ditt val.

Läget och kommunikationen

Ofta så ligger coworking spaces rätt så centralt vilket gör att du sparar pengar i relation till hur centrala platser du sitter på om det vore en traditionell kontorsplats. Plus att det då ofta finns flera olika kommunikationsmöjligheter, allt för att du ska kunna komma till jobbet så snabbt som möjligt. Utöver kommunikation så är det viktigt att du väljer ett ställe som har ett bra lunchutbud nära till hands. En till viktig sak är om det finns grönområden i närheten som kan vara till fördel när anställda behöver ta en promenad och koppla bort sig från arbetet en stund.  

I en värld efter Corona kommer företag tänka om hur de lägger upp sitt arbete och kommer eventuellt lämna sina kontor för att flytta till coworking spaces och låta sin anställda styra sitt upplägg mera själva, vilket är ett tecken på att coworking är i linje med hur arbetslivet kommer se ut framöver och att det bara kommer fortsätta gå i den riktningen. 

Läs om våra anläggningar mer ingående här

Ytan

Om du behöver expandera eller minska din plats så går det att lösa snabbare på coworking. Något du måste bestämma dig för är dock om du vill ha en fast plats som alltid är din eller om det räcker med att ta en ny plats varje gång du kommer till kontoret. 

Här kan det ofta vara så att du har en uppfattning innan du väl är på plats och får känna på hur det känns att röra dig fritt bland olika ytor, så ett tips är att komma in med ett öppet sinne och testa dig fram. 

Även om du bara hyr ett litet bord eller ett litet rum så har du tillgång till hela byggnaden med allt vad det innebär – du är inte bara låst till den ytan som är din så att säga, vilket direkt gör att du känner dig som en del av en större gemenskap.

Nätverkandet

När du ska välja coworking space så kan det vara bra att kolla upp vilka typer av företag som redan sitter på plats. På så sätt får en överblick över vilken typ av nätverkande som kan ske på platsen och vilka du kan komma i kontakt med. Det är även en bra indikator på vilken typ av företag, frilansare eller egenföretagare som passar på den ytan.

Då kan du få ett hum om det är rätt typ av miljö för dig och ditt företag eller inte. Nätverkandet innebär inte heller bara samtal om jobb och arbetet, utan det ger en möjlighet till avkoppling och många coworking spaces har ofta pingisbord och andra aktiviteter tillgängliga för att tillgodose detta behov.

Service

Även om jobbet alltid kommer vara i fokus så är din arbetsmiljö viktig. Att känna tryggheten i att det finns bra kaffe, ett bra kök och bra toaletter är viktiga delar när det gäller att vara bekväm på en arbetsplats. Det är även samma när det gäller coworking spaces och här skiljer det sig från plats till plats.

Möjligheten till avkoppling i form av pingisbord eller en schysst loungeyta är också guld värt den där tisdagen då allting känns lite extra kämpigt och du behöver en energiboost i form av en pingismatch mot din kollega i 5 minuter. 

Flexibiliteten

Flexibiliteten när det gäller vilken typ av hyresavtal du behöver och vill ha är större när du kör coworking än ett traditionellt kontor. Det är inte samma krav på att skriva upp dig på flera år som med traditionella hyresavtal, utan det finns ett större utrymme att anpassa avtalet beroende på hur snabbt ditt företag växer eller behöver ytterligare anpassning i form av mer platser. 

Efter Corona så kommer många företag att tvingas tänka om hur de lägger upp sitt arbete, där fokus blir att lägga mer valmöjligheter i händerna hos de anställda. Att jobba på coworking möjliggör den flexibiliteten som arbetsklimatet kräver i det nya samhället där många fortfarande kommer vilja jobba på plats men kanske inte lika många som tidigare.

Ett mer flexibelt arbetsklimat gynnas av att sitta på ett coworking space.  Något som också kommer att få större vikt är hyreskontrakten och avtalen, både i utformning och längden. Större krav på att kunna göra snabba förändringar gör att coworking-modellen kommer att gynnas mera i framtiden. 

Läs mer om våra medlemskap här på The Park
5 tjejer som arbetar vid ett bord
2 personer sitter och jobbar
två personer framför en dator
Linda

Vi hjälper dig

Berätta lite om dina behov, så återkommer vi snabbt med den informationen du behöver. Välkommen!

*” anger obligatoriska fält

Senaste nyheter från The Park